Ministar Đurović sa polaznicama proljećne škole „Održivo korišćenje resursa u morskim i obalnim područjima“

Objavljeno: 09.05.2022. 13:04 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović razgovarao je sa  studentkinjama magistarskih studija koje će pohađati proljećnju školu „Održivo korišćenje resursa u morskim i obalnim područjima“ na Univerzitetu Molize – Termoli u Italiji.

Uz srdačnu dobrodošlicu studentkinjama, ministar Đurović, čestitao im je na uspješnoj prijavi i poželio uspjeh u njihovom učešću na proljećnoj školi koja će biti održana u okviru projekta SMART ADRIA Blue Growth, koji se finansira u okviru EU programa prekogranične saradnje Italija-Albanija Crna Gora.

 “Vaše vrijeme tek dolazi. Pred vama će biti  brojni projekti kojima ćete unapređivati ekonomiju, privredu i plavi rast, a prije svega jasno trasirati put za dalji plavi rast Crne Gore. Sasvim sam siguran da će nam vaša upornost i znanje  dati  veći podstrek i motivaciju da učinimo Crnu Goru zemljom u kojoj želite da ostanete i dijelite stečeno znanje”, poručio je ministar Đurović.

On je ocijenio da  razmjena iskustva i znanja  iz oblasti plavog rasta pokazuju  ozbiljnu posvećenost mladih generacija za poboljšanje kvaliteta životne sredine i ublažavanja efekata globalnih promjena na priobalno i morsko okruženje, kao i za EU programe za finansiranje plavog rasta.

Polaznice škole su se zahvalile na pijemu i projektnom timu na mogućnosti da posredstvom ovog projekta steknu nova znanja, novu viziju, da se upoznaju sa novim tehnologijama, te da će u konačnom svojim djelovanjem doprinjeti stvaranju ambijenta koji će voditi ka plavom – održivom razvoju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?