Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Dodjeljene nagrade najboljim studentima Biotehničkog fakulteta

Objavljeno: 15.12.2021. 14:32 Autor: Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede

Mladost nas motiviše da radimo bolje i više

U prostorijama Biotehničkog fakulteta ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Aleksandar Stijović  danas je uručio nagrade za 35 najboljih studentata osnovnih i master studija svih studijskih programa fakulteta.

Nagrade su dobili studenti osnovnih i master - akademskih i primijenjenih studija. Nagrađeni su studenti osnovnih studija koji su u prethodnoj studijskoj godini položili sve ispite odnosno ostvarili 65 ECTS bodova sa prosječnom ocjenom indeksa uspjeha 9 ili više kao i studenti master studija koji su u prethodnoj studijskoj godini položili sve ispite sa prosječnom ocjenom indeksa uspjeha 9,5 ili više.

Na osnovu podataka iz baze studentske službe utvrđeno je da je u prethodnoj studijskoj godini 35 studenata sa svih nivoa studija i programa zavrijedilo ovu nagradu.

Ukupan nagradni fond koje je ministarstvo izdvojilo za ovu svrhu iznosi 10.500,00 eura odnosno 300 eura po studentu.

Ministar Aleksandar Stijović čestitao je akademcima na uspjehu, istakavši da su ostvareni rezultati ponos i zalog za budućnost cjelokupne poljoprivrede u Crnoj Gori.

Dodjeljene nagrade najboljim studentima Biotehničkog fakulteta

„ Vi ste ti koji treba da naprave most između novih tehnologija, inovacija i naših poljoprivrednika. Vi ste ponos i budućnost naše zemlje. Sa ovog mjesta bih vas zamolio da zapamtite kakvi ste danas, da volite svoju zemlju i da date sve od sebe da dalje unapređujete sebe i svoje znanje. Ovo je skromni znak pažnje za vaš veliki trud neka bude dodatna inspiracija i podstrek, da bez ograničenja i straha od neuspjeha grabite ka svojim snovima, savladate sve prepreke i budete primjer i luče u budućim vremenima“, poručio je ministar Stijović naglasivši da će studenti i u narednom periodu imati snažan oslonac i podršku od resornog Ministarstva.

Ministar Stijović je posebno istakao zasluge profesora i saradnika koji se iz godine u godinu trude i prenose svoja znanja i isustva i tako na najbolji način ulažu sebe u budućnost Crne Gore.

Dekanica Biotehničkog fakulteta prof. dr. Božidarka Marković je iskazala zahvalnost ministru Stijoviću i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede što prepoznaju značaj Biotehničkog fakulteta i značaj mladog kadra za crnogorsku poljoprivredu, kojima je činom dodjele nagrada poslata snažna poruka i podrška za dalji rad. Dekanica je istakla je tradicionlano dobru saradnju fakulteta i resornog ministarstva, ocijenivši da su u pitanju dvije najznačajinije institucije za razvoj poljoprivrednog sektora u Crnoj Gori.

Dodjeljene nagrade najboljim studentima Biotehničkog fakulteta

„Godinu koja je na izmaku obilježili su značajni rezultati u saradnji ovih dviju institucija. U aprilu ove godine uspješno smo priveli kraju realizaciju MIDAS projekta nabavke i opreme za ogledno imanje Lješkopolje i Vinopodrum u vrijednosti od 47.000,00 eura. Takođe u ovoj godini privedene su kraju aktivnosti na primnpremi projektne dokumentacije za nadogradnju četvrtog sprata Biotehničkog fakulteta“ ukazala je dekanica Marković istakavši da je ove godine pored brojnih projekata saradnje ove godine izdvojen značajan dio novca za poboljšanje uslova studiranja na fakultetskim jedinicama u Bijelom Polju i Baru.

Studentkinja master studija i predstavnica studenata Tatjana Nikolić  istakla da za mlade agronome nagrada predstavlja priznanje za uložen trud a ujedno i motivaciju za dalji rad.

„To što su naši rezultati prepoznati od strane naših profesora i ministra Stijovića odnsno resornog ministarstva čini nagradu još posebnijom“, ocijenila je Nikolić.

Dodjeljene nagrade najboljim studentima Biotehničkog fakulteta

Današanja svečanost dodjeljivanja nagrada studentima osnovnih i master studija  sa svih programa rezultat je zajedničkog rada Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodprivrede i Biotehničkog fakulteta.

Ministar Aleksandar Stijović - Uručenje diploma najboljim studentima na Biotehničkom fakultetu (15.12.2021.)


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?