Dukaj- Trpkoski: Podrška i saradnja u oblasti digitalizacije

Objavljeno: 13.05.2022. 12:15 Autor: Ministarstvo javne uprave

ministar Dukaj-ambasador TrpkoskiMinistar javne uprave, mr Marash Dukaj, sastao se danas sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori, Nj.E. Mihajlom Trpkoskim.

Ministar Dukaj je ambasadora Trpkoskog upoznao sa prioritetima u budućem radu Ministarstva javne uprave, koji je orijentisan ka građanima, kao i o vizijama digitalizacije i reforme javne uprave i ukazao da su makedonska iskustva u oblasti digitalnih javnih usluga primjer dobre prakse, pa u narednom periodu treba nastaviti sa saradnjom u skladu sa prethodno potpisanim sporazumima.

„Regionalna saradnja zemalja Zapadnog Balkana (WB6), posebno na polju digitalizacije, izuzetno je značajna, što potvrđuju zajednički sporazumi u oblasti rominga i sporazum između Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije o uzajamnom priznavanju elektronskih usluga povjerenja, potpisan 2019. godine u Podgorici. U skladu sa tim, Crna Gora i Republika Sjeverna Makedonija, sa ostalim zemljama Zapadnog Balkana, aktivno učestvuju u promociji regionalne saradnje, kao i razmjeni informacija na otvoren, interoperabilan, siguran i pouzdan način, dajući prioritet prekograničnoj interoperabilnosti i uslugama povjerenja“, kazao je ministar Dukaj.

„Sjeverna Makedonija će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na svim nivoima, a posebno u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije, kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata kako bismo doprinijeli snažnijem digitalnom razvoju naših zemalja”, kazao je Trpkoski.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?