Đurović - Memić: Zajednička turistička ponuda za nastup ka trećim tržištima

Objavljeno: 16.11.2022. 17:15 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

Saradnja Crne Gore i Srbije u oblasti turizma i kreiranje zajedničke ponude na trećim tržištima bile su glavne teme sastanka ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića sa ministrom turizma i omladine Srbije Huseinom Memićem u Beogradu.

Riječ je o zajedničkoj turističkoj ponudi, posebno za tržišta Kine, Kanade, Amerike, i već smo dogovorili da se naprave radne grupe koje će početi polako da kreiraju pakete za ta daleka tržišta i destinacije koje interesuje takva ponuda. Naš cilj je da saradnju nastavimo i u narednom periodu, da razmjenjujemo dobra iskustva i iskoristio sam priliku da ministra Memića pozovem da bude gost kod nas u Crnoj Gori, i da i tu damo još jedan podsticaj našoj saradnji u narednom periodu, kazao je Đurović.
Vlada Crne Gore - fotografija člankaMinistri su istakli da su odnosi dvije države dobri i da se sektor turizma oporavlja nakon korona krize.

“Rešićemo neke loše stvari koje i mi imamo, koje i Crna Gora ima. Tu pre svega mislimo na radnu snagu koja je jedan od gorućih problema. Želja nam je da zajedno radimo na tim problemima i da negde zajedno u perspektivi otvaramo nova zajednička tržišta” poručio je ministar Memić.

Uz pitanje radne snage, kao zajednički izazovi prepoznati su poboljšanje putne infrastrukture i smanjenje čekanja na graničnim prelazima tokom sezone.

Susret ministara organizovan je uoči sjutrašnjeg otvaranja 53. Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu na kome je Crna Gora i ove godine uzela učešće kao zemlja partner. U saradnji sa MERT-om Nacionalna i lokalne turističke organizacije sa strateškim partnerima i crnogorskom turističkom privredom u Novom Sadu predstaviće zimsku turističku sezonu i doček Nove godine u Crnoj Gori.

Novosadski sajam održava se u periodu od 17. do 19. novembra. a u saradnji sa organizatorom biće organizovane brojne propratne aktivnosti među kojima panel diskusije i B2B sastanci sa turoperatorima. Štand Crne Gore iznosi 200m2.

Na sajmu će uzeti učešće lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Herceg Novog, Tivta, Ulcinja i Kotora, Kolašina, Žabljaka, Nikšića, Danilovgrada, Andrijevice, strateški partneri HG Budvanska rivijera, TA Gold travel, Air Montenegro i JP Skijališta.

Video materijal:

https://www.flickr.com/photos/vladacg/sets/72177720303719725/with/52504312478/


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?