Projekat e-Faktura

Za potrebe brže, lakše i efikasnije elektronske fiskalizacije, Ministarstvo javne uprave u okviru projekta “E-faktura”, a u saradnji sa članicama udruženja ICT Cortex: Codeus, Data design i Logate obezbijedilo je besplatne pakete za sve PDV obveznike koji u okviru svog poslovanja imaju isključivo bezgotovinska plaćanja.

ICT sektor i privatni sektor jesu najznačajniji partneri Ministarstva, a umrežavanje svih relevantnih aktera preduslov je pune digitalne transformacije. Kroz saradnju sa udruženjem ICT Cortex i članicama ovog udruženja, u okviru projekta eFaktura, želimo da pospješimo proces elektronske fiskalizacije, posebno preduzetnika i malih privrednika čije su djelatnosti posebno bile ugrožene tokom pandemije koronavirusa u prethodnom periodu.

Pomenute kompanije će u okviru besplatnih paketa ustupiti dio svojih softverskih rješenja za elektronsku fiskalizaciju u trajanju od 12 mjeseci, svim pravnim licima koja zadovoljavaju sljedeće kriterijume:

- poreski obveznici sa godišnjim prometom u rasponu od 18.000 do 30.000 EUR;

- koja imaju bezgotovinsko plaćanje i bezgotovinske fakture i to do maksimum 10 faktura mjesečno;

- koja obavljaju uslužne djelatnosti i nemaju gotovinske transakcije, izdavanje gotovinskih računa, promet roba i usluga koji zahtijevaju šifarnike artikala i sl.

Besplatni paketi za elektronsku fiskalizaciju u okviru E-faktura projekta

Kako biste se prijavili za besplatan paket, izaberite jedno od tri rješenja u ponudi i kliknite na odgovarajući link:
- Codeus – Allegra rješenje, za registraciju kliknite OVDJE.

- Data Design  – TiramISu ERP rješenje, za registraciju kliknite OVDJE.

- Logate – Cumulus rješenje, za registraciju kliknite OVDJE

Kako bi realizovao fiskalizaciju računa, poreski obveznik obezbjeđuje  elektronski sertifikat odnosno kvalifikovani digitalni sertifikat za elektronski potpis koji obezbjeđuju ovlašćene kompanije u Crnoj Gori (Core IT, Crnogorski Telekom, Pošta CG). Da pogledate koje su sve ovlašćene kompanije za izdavanje kvalifikovanih elektronskih sertifikata, kliknite ovdje.

Rok za prijave za besplatne pakete je 1. oktobar 2021. Nakon isteka promo perioda od 12 mjeseci, poreski obveznici su u obavezi da počnu sa korišćenjem nekog od komercijalnih paketa na tržištu.

Za sva pitanja prilikom registracionog procesa za neko od ponuđenih rješenja, možete kontaktirati sa nama putem mejla: efaktura@mju.gov.meOVDJE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?