Hrvatska donirala Crnoj Gori 10 hiljada vakcina

Objavljeno: 26.05.2021. 07:35 Autor: PR Služba Ministarstva zdravlja

Ministarka zdravlja Crne Gore, dr Jelena Borovinić Bojović, koja boravi u zvaničnoj posjeti Zagrebu, potpisala je sa hrvatskim kolegom dr Vilijem Berošom Ugovor o donaciji 10 hiljada vakcina Hrvatske Crnoj Gori. Potpisan je bilateralni ugovor između dvije države i trilateralni sa proizvođačem.

U ime Crne Gore zahvaljujem na gestu solidarnosti i prijateljstva između Crne Gore i Hrvatske. Kao Vlada ćemo učiniti sve da se odnosi dvije države uzdignu na što viši nivo, poručila je dr Borovinić Bojović, prenoseći hrvatskom kolegi najtoplije pozdrave u ime Vlade Crne Gore i premijera Zdravka Krivokapića.

Ministar zdravstva Hrvatske, Vili Beroš naglasio je da je solidarnost temelj opšte borbe u borbi protiv korona virusa.

Ministri su razmijenili iskustva zdravstvenih sistema u borbi protiv pandemije, a sastanak je bio povod i da se podrobnije razrade koraci u vezi sa obnovom ugovora o transplantaciji organa ali i o ponovnom uspostavljanju edukativne saradnje.

Možete biti sigurni da će Republika Hrvatska učiniti sve da pomogne Crnoj Gori i prenese iskustva koja je sticala prethodnih godina, naglasio je Beroš.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravstva dr Silvo Bašić podržao je plan Ministarstva zdravlja Crne Gore o potpisivanju memoranduma o saradnji dvije države.

„Ne da ne vidim prepreke, već je to put kojim ćemo utemeljiti dalju saradnju“, saopštio je Bašić.

Ranije danas, crnogorska delegacija u kojoj su, osim ministarke zdravlja i direktorica Kliničkog centra Crne Gore, dr Ljiljana Radulović, v.d. direktora Klinike za nefrologiju KCCG, dr Batrić Babović i urolog u KCCG, dr Petar Kavarić, posjetili su Kliničko bolnički centar „Rebro“ u Zagrebu koji će, zajedno sa KCCG, biti okosnica dalje saradnje dvije države.

U crnogorskoj delegaciji je generalni sekretar Vlade Crne Gore Božo Milonjić.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?