Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Mađarska donirala Crnoj Gori 200 hiljada vakcina

Objavljeno: 05.07.2021. 10:56 Autor: PR Služba Ministarstva zdravlja

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović primili su danas, u ime Vlade Crne Gore donaciju Mađarske od 200 hiljada Sinofarm vakcina. U ime mađarske vlade donaciju je uručio Petar Sijarto, ministar vanjskih poslova. 

Ministarka zdravlja je, prilikom uručenja donacije, istakla da je Mađarska, kao i mnogo puta do sada pokazala visok stepen solidarnosti i prijateljstva prema Crnoj Gori.

Danas imam posebno zadovoljstvo da obavijestim crnogorske građane da je Republika Mađarska donirala našoj zemlji 200 hiljada Sinofarm vakcina, što je od neprocjenjivog značaja, jer dolazi u pravom trenutku u Crnu Goru. Na ovaj način nastavljamo masovnu vakcinaciju i zaštitu od koronavirusa, kazala je ministarka Borovinić Bojović.

Ona se zahvalila mađarskom ambasadoru u Crnoj Gori Jožefu Neđešiju, Vladi Mađarske,  ministru vanjskih poslova, a posebno ministru ljudskih resursa, prof. dr Miklošu Kašleru, koji su zajedničkim aktivnostima uspjeli da obezbijede ovu veoma vrijedu donaciju za Crnu Goru.

 Ovo je prilika i da još jednom pozovem naše građane, koji to do sada nisu učinili, da se vakcinišu, kao i da poštuju mjere, jer će na taj način zaštiti svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih, poručila je ministarka Borovinić Bojović.

Mađarska donirala Crnoj Gori 200.000 doza Sinofarm vakcina (05.07.2021.)

Galerija

gallery.media[0].alt
1/4 Foto: PR Služba Ministarstva zdravlja
item.alt
item.alt
item.alt
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?