Susret: Ibrahimović – Adam

Objavljeno: 10.05.2022. 13:29 Autor: Ministarstvo kapitalnih investicija

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović sastao se danas sa ambasadorom kraljevine Belgije Koenradom Adamom  i na samom početku razgovora istakao da su diplomatski i bilateralni odnosi dvije zemlje dobri, ali da itekako postoji potencijal da se unaprijede.

,,Neophodno je naglasiti da članstvo u Evropskoj uniji ostaje prioritetno strateško opredjeljenje Crne Gore i jedan od najznačajnijih spoljnopolitičkih ciljeva, a da će nova Vlada, u punom kapacitetu svojih zalaganja još odlučnije trasirati put ka tome da Crna Gora bude naredna država koja će postati punopravna članica EU", istakao je potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija.

Konstatujući da Crna Gora i Belgija imaju odličnu saradnju na državnom nivou, a da su dobri politički odnosi dobar osnov za jačanje ekonomske i privredne saradnje, današnji susret je takođe bio prilika da se afirmiše investicioni potencijal crnogorske privrede.

Potpredsjedik Vlade za regionalni razvoj se sa posebnom pažnjom osvrnuo na ogromne neiskorišćene potencijale sjevera Crne Gore rekavši da će jedan od zadataka nove Vlade biti snažnije ulaganje u ovu regiju.

“Moramo usmjeriti svoje aktivnosti kako bi uspostavili ravnotežu regionalnog razvoja Crne Gore koji ne smije imati alternative”.

Na kraju razgovora sagovornici su zaključili da strateško partnerstvo dvije prijateljske zemlje ima tendenciju dodatnog osnaženja koje se ogleda u sve većoj zainteresovanosti belgijskih kompanija za ulaganja u infrastrukturne i druge velike projekte u Crnoj Gori.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?