Ibrahimović – Dmohovski

Objavljeno: 25.05.2022. 16:06 Autor: Ministarstvo kapitalnih investicija

Potpredsjednik Vlade mr Ervin Ibrahimović susreo se sa ambasadorom Republike Poljske u Crnoj Gori NJ.E. Atrurom Dmohovskim, koji je na početku razgovora uputio čestitke povodom imenovanja na poziciju potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj i ministra kapitalnih investicija u Vladi Crne Gore.

Zadovoljstvo mi je da smo se sreli danas i da imam priliku da Vam prenesem kako rijeci podrske, tako i osjecaj optimizma kada govorimo o daljim koracima integracije Crne Gore ka EU zajednici, istakao je ambasador na početku razgovora dodajući da se očekuje progres i brže djelovanje crnogorske administracije u mandatu nove crnogorske vlade.

Ponovio sam više puta do sada evropske integracije Crne Gore ostaju čvrst prioritet nove Vlade, a podrška prijateljske Poljske ka tom cilju izuzetno nam je važna. Ovaj region jeste vazan za EU, stabilan Zapadni Balkan je važan za stabilnu Evropsku uniju, saopštio je potpredsjednik Ibrahimović podsjećajući na dobre bilateralne odnose dvije države.

„Postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje, postoje potencijali za investiranje u razvoj obnovljivih izvor energije i to su projekti o kojima treba da razgovaramo“ zaključio je Ibrahimović.

Tokom današnjeg susreta bilo je rijeci i o kompanijama koje vec posluju u Crnoj Gori, izazovima sa kojima se susreću u poslovnom okruženju, o potrebi da se stvore uslovi u kojima bi i strani investitori ali i država imali benefita.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?