Injac sjutra u posjeti Letoniji i bazi Adadži

Objavljeno: 06.07.2021. 14:31 Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ministarka odbrane, prof. dr Olivera Injac, boravi sjutra u zvaničnoj posjeti Letoniji u sklopu multilateralne saradnje Ministarstva odbrane Crne Gore sa ministarstvima odbrane Republike Slovenije, Republike Sjeverne Makedonije i Republike Letonije. Posjeta se realizuje na poziv i u organizaciji ministra odbrane Republike Slovenije.

Injac je danas na vojnom aerodromu „Knjaz Danilo“ dočekala ministarku odbrane Republike Sjeverne Makedonije, Radmilu Šekerinsku. Dvije delegacije iz Podgorice danas putuju službenim avionom Ministarstva odbrane Republike Slovenije u Ljubljanu, gdje će se susresti sa slovenačkim kolegom Matejem Toninom, koji će ugostiti obje delegacije prije zajedničkog polaska u Letoniju sjutradan.

Injac sjutra u posjeti Letoniji i bazi AdadžiInjac i Šekerinska na vojnom aerodromu "Knjaz Danilo"


Nakon susreta u Rigi sa ministrom odbrane Republike Letonije, dr Artisom Pabriksom, ministri odbrane četiri zemlje saveznice posjetiće vojnu bazu Adadži, u kojoj boravi VI kontingent pripadnika Vojske Crne Gore u NATO aktivnosti Ojačanog prisustva na Istoku (eFP).

Zajednička posjeta ministarke Injac sa kolegama iz Republike Slovenije, Republike Sjeverne Makedonije i Republike Letonije bazi Adadži je prilika za razmatranje modaliteta jačanja bilateralne i multilateralne saradnje u oblasti odbrane, sa fokusom na značaj zajedničkog angažmana savezničkih zemalja u eFP. Ministri će razmijeniti mišljenja i o bezbjednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu i na Baltiku.  

U delegaciji sa ministarkom Injac, u posjetu Letoniji, boravi i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?