Komandant MVCG na sastanku s delegacijom UK

Objavljeno: 07.06.2021. 14:00 Autor: Biro za odnose sa javnošću MO
Sadržaj:
Đurković je istakao da je posjeta broda dokaz dobrih odnosa mornarica dvije zemlje, naglasivši da je bliska saradnja sa saveznicima ključ za pomorsku sigurnost.Fregata „Richmond“ dio je udarne borbene grupe nosača aviona CSG. Tokom narednih sedam mjeseci, ta grupa će posjetiti više od 40 zemalja i imati priliku da sarađuje sa saveznicima i partnerima u odbrani zejedničkih interesa.

Komandant Mornarice Vojske Crne Gore kapetan fregate Goran Đurković, sastao se sa britanskom ambasadorkom Karen Madoks, izaslanikom odbrane te zemlje u Crnoj Gori potpukovnikom Kristoferom Mejkokom i komandantom broda britanske kraljevske Mornarice HMS “Richmond” Hjuom Boterilom.

HMS “Richmond” prekjuče je uplovio u Bar i boraviće u posjeti Crnoj Gori do 9. juna.

Đurković je istakao da je posjeta broda dokaz dobrih odnosa mornarica dvije zemlje, naglasivši da je bliska saradnja sa saveznicima ključ za pomorsku sigurnost.

Komandant Mornarice VCG dodao je i da je posjeta još jedna prilika za jačanje savezništva, istakavši posvećenost Crne Gore NATO agendi.

Predstavnici Velike Britanije istakli su da veoma cijene predanost Crne Gore, kao i činjenicu da je naša zemlja važan i pouzdan saveznik.

Sagovornici su se složili da odlični bilateralni odnosi doprinose održavanju bezbjednije plovidbe i ambijenta na moru.

Fregata „Richmond“ dio je udarne borbene grupe nosača aviona CSG. Tokom narednih sedam mjeseci, ta grupa će posjetiti više od 40 zemalja i imati priliku da sarađuje sa saveznicima i partnerima u odbrani zejedničkih interesa.

Sa devet brodova, 32 aviona i gotovo 4.000 članova posade, borbena grupa objedinjuje vojne, diplomatske, ekonomske i kulturne elemente kako bi ojačala opštu sigurnost i predstavila snagu transatlanskog partnerstva.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?