Konferencija o zelenoj ekonomiji

16. maj 2023.-17. maj 2023.
10:00h
Hotel Hilton, Podgorica
Objavljeno: 11.05.2023. 10:08 Autor: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja

Konferencija o zelenoj ekonomiji, koju zajednički organizuju Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja i Privredna komora Crne Gore, održaće se 16. i 17. maja 2023. godine u hotelu Hilton u Podgorici, u okviru okviru crnogorskog predsjedavanja Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP).

Cilj Konferencije je pokretanje diskusije o različitim aspektima i pristupima zelenim ekonomskim modelima, te identifikovanje smjernica ka postizanju održivih i otpornih ekonomija. Učesnici skupa biće donosioci odluka najvišeg nivoa članica SEECP-a, predstavnici EU i međunarodnih organizacija koji stručno i finansijski podržavaju zelenu transformaciju, predstavnici privrednog sektora, te akademske zajednica i institucija koje su nosioci razvoja inovacija bez kojih zelena tranzicija nije moguća. Uvjereni smo da će ovaj događaj opravdati postavljene zadatke i kroz razmjenu ideja i najboljih praksi o održivom razvoju i zelenoj ekonomiji doprinijeti ubrzanju zelene tranzicije u region JIE.

Agenda skupa dostupna je u prilogu.

Uvjereni smo da ćete prepoznati interes za učešće na  Konferenciji o zelenoj ekonomiji, koje možete potvrditi putem linka PRIJAVA.

Dokumenta

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?