Konjević od sjutra u posjeti Rimu: Susret sa italijanskim ministrom odbrane

Objavljeno: 21.06.2022. 12:57 Autor: Ministarstvo odbrane

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane, mr Raško Konjević boravi sjutra i prekosjutra u posjeti Rimu, gdje će se sastati sa ministrom odbrane Republike Italije, Lorencom Guerinijem (Lorenzo Guerini).

Dvojica ministara razgovaraće o odbrambenoj saradnji Crne Gore i Italije u okviru NATO, o učešću u međunarodnim misijama i operacijama, kao i o bezbjednosnoj krizi koju je izazvala vojna agresija Ruske Federacije na Ukrajinu.

Konjević će posjetiti i NATO odbrambeni koledž, (NATO defence College) gdje će razgovarati sa komandantom Koledža, generalom Olivijeom Ritimanom (Olivier Rittimann).

Crnogorski ministar odbrane položiće vijence i postaviti spomen ploču na grobnicu gdje su sahranjeni nekadašnji predsjednik Vlade Crne Gore i ministar odbrane u egzoilu, general Milutin Vučinić, te diplomate i komandiri Savo Petrović i Ilija Martinović, na groblju Kampo Verano (Campo Verano).

Takođe, srešće se sa kadetima iz Crne Gore koji studiraju na vojnim akademijama u Italiji, Anđelom Đurđić, Mijatom Turkovićem i Markom Vukovićem, koji studiraju u Modeni i Sarom Kraljević, sa Pomorske akademije u Livornu.     

Crnogorski ministar odbrane će se sastati sa predsjednikom Odbora za odbranu u Donjem domu italijanskog parlamenta, Rodžerom de Menekom (Roger de Menech), kao i sa predsjednicom Odbora za odbranu u Senatu, senatorkom Robertom Pinoti (Roberta Pinotti). 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?