Kreiraćemo povoljni ambijent za naučnotehnološki razvoj Crne Gore

Objavljeno: 18.05.2022. 14:25 Autor: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja

Ministarka Šćepanović sa rezidentnim koordinatorom UN-a u Crnoj Gori Piterom Lundbergom

Kreiraćemo povoljni ambijent za naučnotehnološki razvoj Crne Gore

Ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović sastala se danas sa rezidentnim koordinatorom Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori Piterom Lundbergom i razgovarala o dosadašnjoj i daljoj saradnji ovog resora sa organizacijama UN u Crnoj Gori.

Ministarka Šćepanović se zahvalila rezidentnom koordinatoru UN Lundbergu na posjeti i tom prilikom istakla da Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja ima velike i ambiciozne planove, kao i da će u narednom periodu raditi na kontinuitetu svih uspješnih priča koje su započeli njeni prethodnici.

“Želimo da kroz nove vidove podrške Ministarstva damo snažniju podršku konkretnim potrebama naučnoistraživačke i inovacione zajednice” kazala je ministarka Šćepanović i istakla da želi da doprinese kreiranju povoljnog ambijenta za dalji naučnotehnološki razvoj Crne Gore.

Rezidentni koordinator UN u Crnoj Gori Piter Lundberg je čestitao ministarki na imenovanju i poželio joj uspješan rad, izražavajući nadu u nastavak i dalje jačanje saradnje Crne Gore i UN kroz predstojeći Strateški okvir saradnje kojim su definisani prioriteti za naredni petogodišnji period.

"Sistem Ujedinjenih nacija nastaviće da bude pouzdan partner Crnoj Gori u ispunjavanju nacionalnih prioriteta kao i u ostvarivanju Agende 2030 kako niko ne bi bio izostavljen" izjavio je gospodin Lundberg izražavajući uvažavanje za kontinuiranu posvećenost Crne Gore ispunjavanju Ciljeva održivog razvoja.

Šćepanović Lundberg 18.5.2022.

Na sastanku je takođe bilo riječi o značajnoj i uspješnoj saradnji ovog resora sa Međunarodnom agencijoma za atomsku energiju (IAEA) naročito u oblasti medicine, kao i saradnja u dijelu inovacija sa organizacijama UNDP i UNOPS.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?