Krivokapić i Injac u posjeti VVCG

Objavljeno: 30.09.2021. 16:18 Autor: Ministarstvo odbrane

Ministarka odbrane, prof. dr Olivera Injac, i predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić, posjetili su danas Vojni aerodrom ''Knjaz Danilo'' u Golubovcima, u susret predstojećem obilježavanju Dana Vojske Crne Gore.

Tom prilikom, obišli su komandu Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore gdje  im je prezentovan dio kapaciteta sa kojima ta jedinica raspolaže, uključujući Vazduhoplovni operativni centar i vazduhoplovnu tehniku u operativnoj upotrebi.

Ovom prilikom je Premijer poručio da je naš najvažniji zadatak da odbranimo državni poredak Crne Gore, a da ono što učimo od najjačeg vojnog Saveza, čija smo punopravna članica, upotrijebimo na dobrobit države Crne Gore i tog Saveza.

Istakao je da je jedna od obaveza Vlade Crne Gore i poboljšanje uslova života i rada profesionalnih pripadnika Vojske Crne Gore. U tom kontekstu, Premijer je naglasio da je namjera Vlade CG da 2022. godine poveća novčana primanja i standard građana Crne Gore. Ovim će se postići da naši vojnici neće morati da brinu da li su im porodice zbrinute, već će se moći isključivo posvetiti izvršavanju dodijeljenih zadataka.

U svom obraćanju, Premijer je naglasio da je ministarka odbrane apsolutno posvećena ključnim obavezama Vlade - a među njima su, svakako, modernizacija i potpuna profesionalizacija Vojske. 

Predstavnici Vazduhoplovstva VCG upoznali su Premijera sa misijama i zadacima na čijoj se realizaciji angažuju, kao i budućim planovima na polju obuke i modernizacije.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/7
item.alt
item.alt
item.alt
item.alt
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?