Krivokapić – Varhelji: Crna Gora prednjači na integracionom putu

Objavljeno: 15.06.2021. 11:45 Autor: Kabinet predsjednika Vlade

U okviru posjete Briselu predsjednik Vlade prof. dr Zdravko Krivokapić sastao se sa evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku, Oliverom Varheljijem.

Na sastanku je zaključeno da je budućnost Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji te da Crna Gora prednjači na integracionom putu.

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić izrazio je zadovoljstvo zbog ponovnog sastanka sa evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku i kazao da pojačana dinamika susreta najviših zvaničnika Crne Gore i Evropske unije govori u prilog opredjeljenju obje strane da zajednički doprinose integracionom procesu.

Uvjeren sam da će naše aktivnosti dati željeni rezultat, jer je to volja 75% građana Crne Gore prema posljednjim istraživanjima. Naš kurs je jasan. Želimo članstvo u Evropskoj uniji, nemamo i ne tražimo alternative, kazao je premijer.

Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelji je istakao da Crna Gora nastavlja da prednjači na putu integracije u Evropsku uniju i da Brisel cijeni napore 42. Vlade da održi takvu dinamiku. On je istakao da se raduje održavanju prve političke međuvladine konferencije ovog mjeseca, koja će poslati jednu snažnu poruku i dati vjetar u leđa Crnoj Gori na putu ka EU.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktuelnim prilikama u regionu i procesu imunizacije protiv COVID-19. Sagovornici su se saglasili da je dinamika imunizacije zadovoljavajuća, te da ohrabruje u kontekstu ispunjavanja očekivanja od predstojeće turističke sezone i oporavka privrede uopšte.

U tom kontekstu, premijer Krivokapić zahvalio je komesaru Varheljiju na podršci koju je EU pružila Crnoj Gori u borbi protiv pandemije i izrazio uvjerenje da su institucije u Crnoj Gori i ovom prilikom opravdale status zemlje kao pouzdane države kandidata, odnosno buduće punopravne članice EU.

Zdravko Krivokapić - Oliver Varhelji - Brisel (15.06.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?