Milojko Spajić

predsjednik Vlade Crne Gore

Milojko Spajić je rođen 1987. godine u Pljevljima gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju.

Kao stipendista japanske vlade, u okviru programa Monbukagakusho stipendija, prvu godinu studija je završio na Osaka Univerzitetu, a zatim na redovnim četvorogodišnjim studijama diplomirao Ekonometriju i kvantitavnu ekonomiju na Fakultetu ekonomskih nauka na Saitama Univerzitetu. U okviru razmjene jedan semestar proveo je i na najboljem kineskom tehničkom univerzitetu Tsinghua.

Zvanje magistra stekao je, takođe kao stipendista, u Francuskoj na HEC Paris, koji je po Financial Times-u broj jedan škola u Evropi za finansije.

Nakon školovanja je radio u Tokiju i Singapuru, u globalnim bankarskim korporacijama Citi Bank i Goldman Sachs, i nakon toga bio partner Venture Capital fonda u Singapuru.

U Crnu Goru se vratio 2020. godine, kako bi svojim znanjem i iskustvom pomogao zemlji. Pored našeg govori i šest svjetskih jezika. Kao nestranačka ličnost bio je član savjetničkog tima nosioca izborne liste „Za budućnost Crne Gore“ i mandatara za sastav Vlade, Zdravka Krivokapića. Poziciju ministra finansija i socijalnog staranja pokrivao je od decembra 2020. do aprila 2022. godine.

Kontakt

Milojko Spajić

predsjednik Vlade Crne Gore
Adresa:
Karađorđeva bb
Telefon:
+382 20 242 530