Ministar Bojanić i delegacija MKI sastala se sa rukovodstvom luke Malaga

Objavljeno: 08.10.2021. 12:45 Autor: Ministarstvo kapitalnih investicija

Poslednjeg dana posjete Španiji Delegacija Ministarstva kapitalnih investicija predvođena ministrom Mladenom Bojanićem sastala se sa Karlosom Ruviom, predsjednikom luke Malage i predstavnicima upravljačke strukture.

Na sastanku su prezentovane međunarodne obaveza koje proističu iz članstva u EU kao i operativni potencijali kao što je „Jedinstveni evropski pomorski prozor-životna sredina“ i VTS sistem. Delegacija Ministarstva je imala prilike da razmijeni iskustva o finansiranju lučke infrastrukture i koordinacije sa EU i evropskim fondovima. Prezentovan je i način funkcionisanja Luke Malaga, carine, inspekcija i ujedno planovi za značajna ulaganja u rekonstrukciju i unapređenje spram Zelene agende. Luka Malaga je pionir u održivom razvoju, odnosno poslovanju kojim ne ugrožava turizam i u najmanjoj mogućoj mjeri utiče na zagađenja životne sredine.

Ministar Bojanić i delegacija Ministarstva kapitalnih investicija sastala se sa rukovodstvom luke Malaga

Na sastanku je takođe bilo riječi o upravljanju lukama u na državnom nivou i inteligentnim transportnim sistemima. Delegacija je u sklopu posjete obišla kontejnerski i ro ro terminal i operativni centar Luke Malaga. Iskazan je obostran interes za uspostavljanjem direktne saradnje Luke Malaga i Ministarstva kapitalnih investicija.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?