Ministar Bojanić sa HR ministarkom regionalnog razvoja i fondova EU Natašom Tramišak

Objavljeno: 09.06.2021. 14:36 Autor: Ministarstvo kapitalnih investicija

U nastavku radne posjete Hrvatskoj, delegacija Ministarstva kapitalnih investicija na čelu sa ministrom Mladenom Bojanićem, sastala se sa hrvatskom ministarkom regionalnoga razvoja i fondova Evropske unije Natašom Tramišak i njenim saradnicima.

Tokom sastanka delegacija Ministarstva kapitalnih investicija predstavila je domaćinima dalje planove Crne Gore vezane za korišćenje fondova Evropske unije i u tom pogledu iskazala interes za korišćenje hrvatskih iskustava.


Ministarka Tramišek se osvrnula na dosadašnju i buduću saradnju dvije zemlje u području Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021.-2027. programa, kao i Jadransko-jonsku inicijativu kojom je Crna Gora predsjedavala.

Ministri su podržali dalju saradnju na svim projektima koji su od zajedničkog interesa te su izrazili otvorenost za dalji dijalog.

Saradnja dvije zemlje na Interreg IPA Programu prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora je intenzivna te ona ujedno obuhvata i razmjenu iskustava u usklađivanju legislative i postupaka javnih nabavki.

Ministri su se složili kako je potrebno nastaviti saradnju te je na kraju bilateralnog susreta ministar Bojanić pozvao hrvatsku delegaciju u radnu posjetu Crnoj Gori u cilju potpisivanja sporazuma između dvije zemlje o saradnji po pitanju zajedničkih strateških projekata.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?