Ministar Dukaj čestitao Dan opštine Kotor

Objavljeno: 21.11.2023. 07:01 Autor: MJU

Ministar javne uprave, Marash Dukaj, čestitao je 21. novembar, Dan opštine Kotor, predsjedniku Opštine, Vladimiru Jokiću  i predsjednici Skupštine opštine Kotor, Maji Mršulji.

"Koristim priliku, kako u ime Ministarstva javne uprave, tako i u svoje lično ime, da vama, i svim građanima  Opštine Kotor od srca čestitam 21. novembar, Dan opštine.

Sama riječ Kotor, asocira na neopisivu ljepotu i prirodno bogatstvo koje je oduvijek kao turistički dragulj, privlačilo turiste iz cijelog svjetaZahvaljujući jedinstvenoj ljepoti,  kao i značaju prirodnog i kulturno - istorijskog nasljeđa, Kotor se, od 1972. godine, našao na Listi svjetske baštine UNESCO-a, rame uz rame sa ostalim unikatnim vrijednostima  koje imaju izuzetnu univerzalnu  važnost za cijelo čovječanstvo. Očuvanje ovog statusa je prioritet, nasuprot pritisku prekomjerne urbanizacije, kojoj se mora odoljeti.

Međusobno razumijevanje, poštovanje ljudi svih vjera i nacija, kao i otvorenost za sve ljude dobre volje, čine Kotor sredinom kojoj se svi turisti rado vraćaju.

Uvjeren sam da će uprava grada Kotora, umjeti da se fokusira na najvažnije projekte od važnosti za nastavak razvoja u dobrom pravcu, a u najboljem interesu svojih građana. Grad Kotor treba da ostane u žiži interesovanja građana cijelog svijeta, kao mjesto jedinstvene prirodne ljepote i  jedinstvene kulturno - istorijske ponude. 

"Sa uvjerenjem da će lokalna uprava predano nastaviti sa valorizacijom započetih projekata, izražavam iskrenu nadu da Kotor čeka svijetla budućnost.“

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?