Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Đurović: Želimo da turizam u Crnoj Gori živi 365 dana

Objavljeno: 17.02.2023. 07:40 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović govorio je na otvaranju 33. Sajma turizma, Alpe Adria u Sloveniji, na kojem se Crna Gora predstavlja kao zemlja partner. Riječ je o jednom od najznačajnijih događaja u turizmu koji promoviše zeleni i održivi turizam, te predstavlja široki spektar ponuda za ljubitelje aktivnog odmora.

Alpe Adria

Tržište Slovenije je jedno od važnijih kada su u pitanju regionalni turisti. Predstavljanje na ovom, ne tako malom turističkom tržištu doprinijeće boljoj vidljivosti Crne Gore i boljem prezentovanju turističke ponude u zemljama koje su izuzetno zainteresovane za ponudu aktivnog turizma u zemljama Zapadnog Balkana.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama I turističkom privredom na ovogodišnjem sajmu prezentuju ponudu za predstojeću ljetnju sezonu,kao i ponude za periode pred i post sezone.

Na otvaranju Sajma, Đurović je Crnu Goru predstavio kao zemlju sa obiljem nevjerovatnih lokacija i aktivnosti od plaža Jadranskog mora do visokih vrhova Prokletija, Bjelasice i Durmitora, ali I zemlju kvalitetne event ponude i dom nekih od najstarijih vinograda i maslina u Evropi, kao i brojnih lokacija svjetske baštine UNESKO-a.

Cilj Ministarstva i ove Vlade je da učinimo Crnu Goru cjelogodišnjom destinacijom. Želimo da turizam živi svih 365 dana. Turistima u Crnoj Gori su na raspolaganju brojne avanture, počev od adrenalinskih I aktivnih sportova, kao i jedinstvene ski&sea ponude koja uključuje aktivnosti od hodanja na krpljama do jedrenja, i to u jednom danu. U ovome je draž naše male Crne Gore, kazao je Đurović.

Alpe Adria

Direktorica NTO CG Ana Tripković Marković je istakla da su veze između Slovenije i Crne Gore iz godine u godinu intenzivnije, što je potvrdio I status Crne Gore kao zemlje partnera ovogodišnjem sajmu.

Tržište Slovenije je za nas od izuzetnog značaja, prošle 2022.g smo u odnosu na 2021.g ostvarili rast broja dolazaka turista iz Slovenije u kolektivnom smeštaju od 120% i broja noćenja od 113%. To je odličan pokazatelj koji nas upućuje da nastavimo sa promotivnim aktivnostima, a nastup kao zemlja partner na sajmu Alpe Adria u Ljubljani nas je izvrsno pozicionirao na slovenačkom tržištu. Posebno smo ponosni što su danas sa nama lokalne turističke organizacije i zajedno planiramo nastavak promotivnih aktivnosti na ovom tržištu, kazala je Tripković Marković.

Tokom dana, delegacija Crne Gore predvođena ministrom Đurovićem, sastala se sa Matjaž Hanom, ministrom ekonomije, turizma i sporta Republike Slovenije. Na sastanku je bilo riječi o dodatnom povezivanju naših destinacije, saradnje I privlačenju većeg broja slovenačkih turista, te razmijeni iskustava i dodatnog jačanja saradnje u svim oblastima ekonomije.

Rješenje je u partnerstvu, koordinaciji i povezivanju, zaključeno je na sastanku.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?