Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Miljanić na Regionalnoj konferenciji u Skoplju: Podrška antikorupcijskim inicijativama

Objavljeno: 16.12.2022. 09:00 Autor: Kabinet ministra bez portfelja

Minista Zoran Miljanić predvodio je delegaciju Crne Gore na Regionalnoj antikorupcijskoj konferenciji koja je održana  u Skoplju.

Konferencija je bila posvećena implementaciji inicijative Regionalna Mapa puta za borbu protiv korupcije i ilegalnih finansijskih tokova koja se sprovodi u okviru Berlinskog procesa.

Učesnici su bili predstavnici Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije i Crne Gore, uz prisustvo šefa Delegacije EU u Skoplje David Gere-a, zamjenika ambasadora SAD u Sjevernoj Makedoniji Eric Meyer-a i predstavnice ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije Susie Dykin.

Konferenciju je otvorila potpredsjednica Vlade Sjeverne Makedonije Slavica Grkovska.

Skup je bio prilika da se razmijene mišljenja o regionalnoj saradnji u prioritetnim oblastima Mape puta – prevencija i borba protiv korupcije u javnim nabavkama, jačanju sistema prijavljivanja sukoba interesa i imovine, te unaprijeđenje odgovora krivičnog pravosuđa na korupciju i ekonomska kriivčna djela. Svi učesnici su saopštili da njihove vlade daju punu poliitčku podršku ukupnim aktivnostima usmjerenim na borbu protiv korupcije u državama Zapadnog Balkana u okviru Mape puta koja se sprovodi u okviru Berlinskog procesa.

Miljanić je informisao učesnike o antikorupcijskim iniscijativama koje provodi Vlada Crne Gore u saradnji sa partnerskim državama i o izradi Strategije za borbu protiv korupcije, koja će biti krovni dokument u daljim antikorupcijskim mjerama u Crnoj Gori.

Konferenciju je organizovala Vlade Republike Sjeverne Makedonije uz podršku Kancelarije Ujedinjenih nacija za borbu protiv droge i kriminala (UNODC), Regionalne antikorupcijske inicijative i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?