Ministar Miljanić razgovarao sa ambasadorom Grubišićem

Objavljeno: 21.06.2022. 11:03 Autor: Kabinet ministra bez portfelja

Ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori NJ. E. Veselko Grubišić podržao je antikorupcijske inicijative koje realizuje 43. Vlada Crne Gore i ocijenio da u tim projektima od velike koristi mogu biti hrvatska iskustva, konkretno njena Strategija za borbu protiv korupcije od 2021. do 2030. godine.

U srdačnom razgovoru, Grubišić je kazao da je Republika Hrvatska pouzdan partner Crnoj Gori kada je riječ o strategijskim projektima kao što su članstvo u NATO i ulazak u Evropsku uniju.

Želimo da sa Crnom Gorom dugoročno gradimo kvalitetne dobrosusjedske odnose, kazao je, pored ostalog, Grubišić.

Govoreći od priprema za izradu Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije, ministar Miljanić je naglasio da je riječ o prvom dokumentu takve vrste u Crnoj Gori, te da je s obzirom na to da je korupcija ukorijenjena na svim nivoima i u gotovo svim sferama društva, namjera Vlade Crne Gore da joj se suprostavi kvalitetnim institucionalnim okvirom sa tačno definisanim zadacima za sve institucije koje su zadužene za borbu protiv korupcije.

Miljanić je naglasio i da će uskoro biti konstituisan Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije u koji će pored predstavnika institucija izvršne vlasti ući i predstavnici pravosuđa, tužilaštava,  privrede i  relevantnih asocijacija civilnog sektora.

Zajednički je ocijenjeno da napredak u realizacija antikorupcijskih mjera može biti prepoznat već u jesenjem izvještaju Evropske komisije.

Zoran Miljanić - Veselko Grubišić, ambasador Hrvatske (17.06.2022.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?