Ministar Miljanić sa ambasadorom Timonijeom: Podrška antikorupcijskim inicijativama

Objavljeno: 16.06.2022. 10:04 Autor: Kabinet ministra bez portfelja

Ambasador Francuske u Crnoj Gori NJ. E. Kristijan Timonije podržao je antikorupcijske inicijative koje realizuje 43. Vlada Crne Gore i ponudio pomoć njegove države u izradi Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije.

On je tokom sastanka sa ministrom Zoranom Miljanićem istakao da “Francuska sa simpatijama gleda na projekte koje Vlada planira da realizuje na planu borbe protiv korupcije” i ponudio tehničku i ekspertsku podršku.

Očekujemo da će Strategija podrazumijevati analizu konkretnih indikatora na tom planu, a uspjeh zavisi i od reforme cjelokupnog društva, kako bi se stanje na terenu mijenjalo, kazao je Timonije.

On je pozvao ministra Miljanića u zvaničnu posjetu Parizu, naglašavajući da  bi saradnja sa institucijama Francuske mogla biti od velike koristi u praktičnoj realizaciji antikorupcijskih inicijativa u Crnoj Gori.

Ministar Miljanić upoznao je gosta o pripremama za formiranje Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije i naglasio da će u sastav, pored predstavnika institucija izvršne vlasti, ući i predstavnici tužilaštva, sudstva,  privrednih asocijacija i civilnog sektora.

Zahvaljujući ambasadoru Timonijeu na obećanoj podršci, Miljanić je naglasio da očekuje brzo konstituisanje Savjeta i izradu Strategije, koja će biti “prvi dokument takve vrste u Crnoj Gori”.

Sagovornici su se saglasili da od uspješnosti antikorupcijskih inicijativa zavisi evropski put Crne Gore, kao i da bi napredak mogao biti vidljiv već u jesenjem izvještaju Evropske komisije.

Zoran Miljanić - Kristijan Timonije, ambasador Francuske
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?