Ministar Radulović u Bernu na Konferenciji „Mapa puta naučne diplomatije za Jugoistočnu Evropu: Međunarodni institut za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope“

Objavljeno: 12.09.2021. 12:30 Autor: MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA CRNE GORE

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović učestvovaće na Konferenciji „Mapa puta naučne diplomatije u Jugoistočnoj Evropi: Međunarodni institut za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope (SEEIIST), koja se održava 13. i 14. septembra u Bernu, na poziv ministra vanjskih poslova Švajcarske Konfederacije Ignacia Kasisa.

Učešće na Konferenciji predstavlja primjer saradnje zemalja Zapadnog Balkana i članica Evropske unije, kao i doprinos integracionom procesu. SEEIIST je jedan od najznačajnijih regionalnih projekata u oblasti nauke, koji se realizuje u okviru međunarodnog koncepta naučne diplomatije.

Imajući u vidu da je Crna Gora prva država koja je zvanično politički podržala SEEIIST 2017. godine, ovo je prilika za promociju naših dosadašnjih napora, dalje posvećenosti naše zemlje projektu, te nastojanja da sjedište SEEIIST-a bude u Crnoj Gori.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?