Министар Радуловић у Берну на Конференцији „Мапа пута научне дипломатије за Југоисточну Европу: Међународни институт за одрживе технологије на простору Југоисточне Европе“

Објављено: 12.09.2021. 12:30 Аутор: МИНИСТАРСТВО ВАЊСКИХ ПОСЛОВА ЦРНЕ ГОРЕ

Министар вањских послова Ђорђе Радуловић учествоваће на Конференцији „Мапа пута научне дипломатије у Југоисточној Европи: Међународни институт за одрживе технологије на простору Југоисточне Европе (SEEIIST), која се одржава 13. и 14. септембра у Берну, на позив министра вањских послова Швајцарске Конфедерације Игнациа Касиса.

Учешће на Конференцији представља примјер сарадње земаља Западног Балкана и чланица Европске уније, као и допринос интеграционом процесу. SEEIIST је један од најзначајнијих регионалних пројеката у области науке, који се реализује у оквиру међународног концепта научне дипломатије.

Имајући у виду да је Црна Гора прва држава која је званично политички подржала SEEIIST 2017. године, ово је прилика за промоцију наших досадашњих напора, даље посвећености наше земље пројекту, те настојања да сједиште SEEIIST-а буде у Црној Гори.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?