Ministarka pravde Zadić sa ministrom Radulovićem u Beču: Austrija vas svesrdno podržava

Objavljeno: 11.10.2021. 19:15 Autor: Ministarstvo vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sastao se danas sa federalnom ministarkom pravde Republike Austrije Almom Zadić u Beču. Ocijenivši austrijsku podršku evropskoj integraciji Crne Gore veoma značajnom, on je istakao da članstvo u EU predstavlja apsolutni prioritet sadašnje Vlade. Šef crnogorske diplomatije je naglasio da naša zemlja ostaje u potpunosti posvećena reformskim aktivnostima u oblasti vladavine prava i ispunjenju privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24.

Ministar Radulović je izjavio da borba protiv korupcije i organizovanog kriminala predstavlja jedan od glavnih ciljeva, te da konkretne aktivnosti preduzete na tom planu u proteklih 10 mjeseci već imaju mjerljive rezultate. Pored toga, ministar vanjskih poslova je potvrdio posvećenost Crne Gore sprovođenju politika poštovanja ljudskih prava, prije svega borbi protiv nasilja nad ženama, ali i sprovođenju temeljnih prava, podsjetivši sagovornicu da smo prva zemlja Zapadnog Balkana u kojoj je stupio na snagu Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola.

Ministarka Zadić saopštila je da je upoznata sa aktivnostima koje sprovodi Vlada Crne Gore, ocijenivši da je to veliki napredak. Ona je istakla da je zadovoljna činjenicom što mladi ljudi u našoj izvršnoj vlasti čine napore da se suoče sa prošlošću i da predano rade na borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. U kontekstu evropskih integracija, ministarka Zadić je čestitala šefu crnogorske diplomatije Raduloviću na posvećenosti ispunjenju mjerila za poglavlja 23 i 24. Ona je ponovila svesrdnu podršku Austrije zemljama Zapadnog Balkana, a naročito Crnoj Gori, te je naglasila da bi pitanje pristupanja ponovo trebalo postaviti visoko na agendi Unije.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/2
item.alt

Tagovi

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?