Ministarka u KCCG: Posjetila sve COVID pacijente, samo nevakcinisani na Intenzivnoj

Objavljeno: 11.11.2021. 16:53 Autor: PR Služba Ministarstva zdravlja

Ministarka zdravlja Crne Gore, dr Jelena Borovinić Bojović je, tokom nenajavljene vizite u Kliničkom centru Crne Gore, posjetila svih 135 COVID pacijenata koji se nalaze na bolničkom liječenju u ovoj ustanovi.

Kolege su me detaljno uputile u situaciju i stanja svih pacijenata ponaosob. Nažalost, na liječenju se nalaze i teški pacijenti, ali ima i onih pacijenata koji se spremaju za odlazak kući. Nažalost, u Intezivnoj jedinici nijedan pacijent nije vakcinisan“, kazala je Borovinić Bojović.

Želim da izrazim najiskrenije saučešće porodicama svih preminulih, dakle svih onih koji su nažalost izgubili živote i izgubili borbu sa koronom“, naglasila je ona.

Ministarka zdravlja je skrenula pažnju na podatke Instituta za javno zdravlje koji pokazuju da nijedan pacijent mlađi od 40 godina koji je izgubio borbu sa koronom nije bio vakcinisan.

Uz to, nažalost, osam od deset pacijenata koji su izgubili život je takođe bilo nevakcinisano. U Intezivnoj jedinici u COVID centru KCCG, u ovom trenutku, nijedan pacijent nije vakcinisan“, navela je Borovinić Bojović.

Pacijenti koje je doktorka posjetila, kako kaže, nijesu imali odgovor na pitanje zašto se nijesu na vrijeme vakcinisali.

Zato izražavaju veliko žaljenje“, kazala je ona.

Jelena Borovinić Bojović – posjeta COVID pacijentima u KCCG (11.11.2021.)

Galerija

gallery.media[0].alt
1/5 Foto: PR Služba Ministarstva zdravlja
item.alt
item.alt
item.alt
item.alt
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?