Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvu kapitalnih investicija uručen sertifikat za sistem kvaliteta u državnoj upravi

Objavljeno: 31.01.2022. 16:26 Autor: Ministarstvo kapitalnih investicija

Danas je Ministarstvu kapitalnih investicija svečano uručen sertifikat ISO 9001:2015, koji je u ime ministarstva primio ministar Mladen Bojanić. Sertifikat je uručio g. Vladimir Todorović, direktor TÜV Rheinland InterCert DOO iz Beograda. Svečanom uručenju su takođe prisustvovali i sekretarka Ministarstva g-đa Milena Žižić, direktor Direktorata za drumski saobraćaj g. Lazar Miljanić i načelnik Odjeljenja za drugostepeni upravni postupak g. Zoran Vukašinović.

Provjera sistema menadžmenta kvalitetom bazira se na ocjeni ispunjenosti zahtjeva standarda ISO 9001:2015. Ukratko to je administrativni standard za organe državne uprave i predstavlja mehanizam za jasno definisanje procedura i poslovnih procesa koji se odvijaju u ministarstvu. Provjeru i sertifikaciju je sprovela renomirana sertifikaciona kuća TÜV Rheinland iz Njemačke, kancelarija u Beogradu.

Procedura sertifikacije je uključivala provjeru dokumentacije i legislative vezane za sve organizacione jedinice Ministarstva kapitalnih investicija kao i procedura koje se odnose na rad samog ministarstva.

Ministarstvo kapitalnih investicija je prvo ministarstvo ove Vlade koje je uvelo sistem kvaliteta za državne organe i dobilo je odobrenje da sertifikacioni logo istakne na sajtu Ministarstva.

Program pristupanja Evropskoj Uniji zahtijeva standardizaciju, pa će Ministarstvo kapitalnih investicija biti prepoznato kao državni organ koji je sproveo sve potrebne mjere i procedure za standardizaciju.

TUV Rheinland iz Beograda, je sertifikaciona kuća koja je akreditovana od TÜV Rheinland Cert GmBH iz Njemačke. TÜV Rheinland GmbH je osnovan 1872. godine. Godine 1936, različita udruženja DÜV u Nemačkoj su preimenovana u „Technische Ubervachungsvereine“ (Udruženja za tehnički nadzor), ili skraćeno TÜV. Rheinischer DUV je postao TÜV Koln, a 1962. je preimenovan u TUV Rheinland e.V., kada je zapošljavao 600 ljudi na šest lokacija. Kompanija je jedan od vodećih svjetskih sertifikacionih kuća sa više od 20.600 zaposlenih i godišnjim prihodom od preko 2 milijarde eura.

Dokumenta

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?