Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарству капиталних инвестиција уручен сертификат за систем квалитета у државној управи

Објављено: 31.01.2022. 16:26 Аутор: Министарство капиталних инвестиција

Данас је Министарству капиталних инвестиција свечано уручен сертификат ИСО 9001:2015, који је у име министарства примио министар Младен Бојанић. Сертификат је уручио г. Владимир Тодоровић, директор TÜV Rheinland InterCert DOO из Београда. Свечаном уручењу су такође присуствовали и секретарка Министарства г-ђа Милена Жижић, директор Директората за друмски саобраћај г. Лазар Миљанић и начелник Одјељења за другостепени управни поступак г. Зоран Вукашиновић.

Провјера система менаџмента квалитетом базира се на оцјени испуњености захтјева стандарда ИСО 9001:2015. Укратко то је административни стандард за органе државне управе и представља механизам за јасно дефинисање процедура и пословних процеса који се одвијају у министарству. Провјеру и сертификацију је спровела реномирана сертификациона кућа TÜV Rheinland iz Njemačke, канцеларија у Београду.

Процедура сертификације је укључивала провјеру документације и легислативе везане за све организационе јединице Министарства капиталних инвестиција као и процедура које се односе на рад самог министарства.

Министарство капиталних инвестиција је прво министарство ове Владе које је увело систем квалитета за државне органе и добило је одобрење да сертификациони лого истакне на сајту Министарства.

Програм приступања Европској Унији захтијева стандардизацију, па ће Министарство капиталних инвестиција бити препознато као државни орган који је спровео све потребне мјере и процедуре за стандардизацију.

TUV Rheinland из Београда, је сертификациона кућа која је акредитована од TÜV Rheinland Cert GmBH из Њемачке. TÜV Rheinland GmbH је основан 1872. године. Године 1936, различита удружења DÜV у Немачкој су преименована у „Technische Ubervachungsvereine“ (Удружења за технички надзор), или скраћено ТÜВ. Rheinischer DUV је постао TÜV Koln, а 1962. је преименован у TUV Rheinland е.В., када је запошљавао 600 људи на шест локација. Компанија је један од водећих свјетских сертификационих кућа са више од 20.600 запослених и годишњим приходом од преко 2 милијарде еура.

Документа

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?