Ministri Milatović i Spajić sastali su se sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Zoranom Telgetijom

Objavljeno: 28.04.2021. 08:51 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Tokom radne posjete Sarajevu, ministar ekonomskog razvoja mr Jakov Milatović i ministar finansija i socijalnog staranja mr Milojko Spajić sastali su se sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH g-dinom Zoranom Telgetijom sa kojim su razgovarali o osnaživanju odnosa i jačanju saradnje ove dvije države.

Telgetija je iskazao veliko zadovoljstvo posjetom ministara, ističući da su odnosi između Crne Gore i Bosne i Hercegovine više nego prijateljski i da je potrebno intenzivirati saradnju. U tom cilju je i uputio poziv premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću da dođe u zvaničnu posjetu BIH.

Ministar Milatović ukazao je na poboljšanje epidemiološke situacije u Crnoj Gori:

“Crna Gora je posvećena jačanju regionalne saradnje u svim oblastima od obostranog interesa. Jačanje ekonomskih veza, turizma, kao i infrastrukturni projekti od velikog su značaja za naše države! Vaši građani su više nego dobrodošli u našu zemlju i ove godine za njih naše granice biće otvorene”

“Gdje postoji politička volja uspješna saradnja je više nego zagarantovana. U ovom slučaju u obostranu volju smo se uvjerili tako da će uskoro slijediti i operacionalizacija naših dogovora” kazao je Spajić.

Milatović, Spajić i Telgetija su u konstruktivnoj atmosferi razmijenili iskustva o ključnim temama, izazovima sa kojima se suočavaju ove dvije države i prevazilaženju krize izazvane koronavirusom.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović sastali su se ranije danas sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, kao i sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?