Uručene nagrade najboljim studentima Biotehničkog fakulteta

Objavljeno: 26.12.2022. 14:08 Autor: Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede

U prostorijama Biotehničkog fakulteta potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković danas je uručio nagrade za 37 najboljih studentata osnovnih i master studija svih studijskih programa Biotehničkog fakulteta.

Nagrađeni najbolji studenti Biotehničkog fakulteta

Nagrade su dobili studenti osnovnih i master - akademskih i primijenjenih studija. Nagrađeni su studenti osnovnih studija koji su u prethodnoj studijskoj godini položili sve ispite odnosno ostvarili 60 ECTS bodova sa prosječnom ocjenom indeksa uspjeha 8,5 ili više kao i studenti master studija koji su u prethodnoj studijskoj godini položili sve ispite sa prosječnom ocjenom indeksa uspjeha 9,0 ili više.

Za svakog nagrađenog studenta ministarstvo je opredijelilo novčanu nagradu u iznosu od 300 eura po studentu.

Ministar Vladimir Joković čestitao je akademcima na rezultatima, istakavši da su ostvareni rezultati ponos i uspjeh za cjelokupnu poljoprivredu u Crnoj Gori.

Nagrađeni najbolji studenti Biotehničkog fakulteta

“Sa zadovoljstvom vam čestitam na izvrsnosti i predanom radu. Vaši napori da budete u toku sa najnovijim dešavanjima i praksama u poljoprivrednoj oblasti su ujedno i najbolji načini uvezivanja novih tehnologija i naših poljoprivrednih proizvođača. U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede imate snažan oslonac za podršku i inicijative i ovom prilikom vas ohrabrujem da u svakoj prilici date svoj predlog, kritiku, ili zahtjeve kako bi zajedno jačali poljoprivredni sektor u Crnoj Gori”, istakao je resorni ministar.

Ministar Joković je izrazio posebnu zahvalnost Biotehničkom fakultetu na čelu sa dekanicom gospođom Božidarkom Marković na izuzetno predanom radu i saradnji koja je ostvarena u prethodnom periodu, sa željom i uvjerenjem da će se još snažnije nastaviti.

U prethodnom periodu smo imali poseban senzibilitet za instituciju koja predstavlja temelj razvoja crnogorske poljoprivrede i iz tog razloga smo prepoznali sve projekte Biotehničkog fakulteta i potrudili se da projekte što više podržimo, poručio je Joković.

Nagrađeni najbolji studenti Biotehničkog fakulteta

Uputivši čestitke studentima na zasluženoj nagradi, dekanica Biotehničkog fakulteta prof. dr. Božidarka Marković je istakla je tradicionlano dobru saradnju fakulteta i resornog ministarstva, naglasivši rezultate saradnje u protekloj godini kao što su potpisivanje sporazuma o nadogradnji četvrtog sprata zgrade Biotehničkog fakulteta, gdje će biti uspostavljena Nacionalna referentna fitosanitarna labaratorija, kao i podršku ministarstva u iznosu od 80% od ukupne investicije u projektu rekonstrukcije zgrade Centra za kontinentalno voćarstvo i ljekovito bilje u Bijelom Polju.

“Mogu reći da su to decenijama unazad bile, a i danas su, dvije najznačajnije institucije za razvoj crnogorske poljoprivrede, jedna iz pozicije izvršne vlasti a druga iz pozicije naučnoistraživačkog rada, obrazovanja i transfera znanja u poljoprivredi.”, poručila je dekanica Biotehničkog fakulteta.

Jelena Bjelica, studentkinja master studija smjera tehnologija u animalnoj proizvodnji, u ime nagrađenih studenata iskazala je zahvalnost prema resorom ministarstvu i profesorima koji u kontinuitetu godinama nesebično dijele iskustvo i znanje.

“ Ovakav vid nagrađivanja je investicija u obrazovanje, a svakako zadatak nas nagređenih je da to znanje iskoristimo i unaprijedimo poljoprivrednu proizvodnju u Crnoj Gori pronalaženjem rješenja za sve izazove sa kojima se kao suočavamo”, poručila je Bjelica.

Nagrađeni najbolji studenti Biotehničkog fakulteta

Današnja svečanost – dodjeljivanja nagrada studentima osnovnih i master studija za uspjehe u studiranju ostvarene u prethodnoj studijskoj godini plod je zajedničkog rada i saradnje Biotehničkog fakulteta i Ministarstva poljoprivrede šumarstva, šumarstva i vodoprivrede. Prva ovakva aktivnost, u ovom obimu realizovana je prošle godine (15. decembar).

Nagrađeni najbolji studenti koji su ostvarili najveću prosječnu ocjenu na studijskim programima su:

Osnovne studije: 

· Laketić Ana

· Nikolić Andrijana

· Ljumović Milena

· Đuranović Milena

· Đurišić Bojana

· Vulićević Nina

· Milović Ivana

· Adžibulić Amina

· Kovačević Stana

· Paljušević Leo

· Balandžić Mirjana

· Turčinović Nikola

· Dautović Amina

· Maraš Anđela

· Rajković Nikolina

· Mitrović Nađa

· Jakić Dalibor

· Đurović Martina

· Premović Dajana

· Premović Borjana

· Marković Luka

· Radović Marijana

· Banda Elsan

· Kovačević Andrijana

· Radičević Marjana

· Brakočević Bojana

Master studije:

-Zejak Duško

· Hodović Hana

· Dukić Miljan

· Bjelica Jelena

· Nikolić Rajko

· Jevtović Nina

· Gojačanin Dijana

· Marković Obrad

· Drenovac Andrijana

· Dašić Dragana

· Dibra Amanda

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?