Ministar Joković posjetio proizvođače mlijeka u Nikšiću

Objavljeno: 06.06.2022. 06:54 Autor: Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković  zajedno sa generalnim direktorom Direktorata za poljoprivredu Miroslavom Cimbaljevićem i načelnikom Direkcije za stočarstvo Rankom Bogavcem, posjetio je gazdinstva farmera i proizvođače mlijeka, Aleksandra Kostića i Marka Dumnića u opštini Nikšić.

Proizvođači su upoznali ministra o dosadašnjim rezultatima i budućim planovima u proizvodnji kao i o problemima sa kojima se suočavaju u sektoru proizvodnje mlijeka.

U razgovoru sa farmerima predočene su potencijalne mogućnosti, sa posebnim fokusom na obezbjeđivanju dovoljnih količina zemljišta za obradu, sa ciljem proizvodnje kabaste hrane za farme.

Ministar Joković je istakao da će to biti i jedan od fokusa minsitarstva u narednom periodu, kako bi se obezbijedila što veća količina kvalitetne kabaste hrane naročito za područje Nikšića i Danilovgrada. Takođe ministar je sa poljoprivrednim proizvođačima razgovarao o mogućnosti razvoja prerađivačkih kapaciteta, i razvojnim projektima za unapređenje poljoprivrednog sektora u ovom kraju.

Ministar Joković posjetio proizvođače mlijeka u Nikšiću

Farmeri su iskazali zahvalnost na posjeti ministra i zalaganjima resornog ministarstva, posebno u dijelu podrške proizvođačima u toku regionalne krize na tržištu stočne hrane i poljoprivrednih inputa.

Ministar Joković je naglasio opredeljenje da uvijek iz prve ruke želimo da čujemo i naučimo od naših poljoprivrednih proizvođača kako bismo to primjenili kroz propise i zajednički išli u pravcu daljeg razvoja i podrške našim proizvođačima u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?