Najava četiri centralna događaja u okviru evropske nedjelje sporta

Objavljeno: 28.09.2021. 10:43 Autor: Uprava za sport i mlade

U periodu od 23. do 30. septembra u Crnoj Gori se obilježava Evropska nedjelja sporta – inicijativa pokrenuta od strane Evropske komisije, u cilju edukacije o zdravim stilovima života, kao i dodatne motivacije građana da budu kontinuirano aktivni.

Navedenim povodom, širom Crne Gore se organizuje značajan broj sportskih događaja. Uz Upravu za sport i mlade, koje je nacionalni koordinator, učešće su uzele opštine, nacionalni sportski savezi i sportski klubovi.


Kao centralne manifestacije, povodom obilježavanja Evropske nedjelje sporta, Uprava za sport i mlade će organizovati četiri događaja i to uz tehničku podršku Atletskog saveza Crne Gore, Studentskog sportskog saveza, KK,,Boys” i SRD Road Runners Montenegro, a sve pod pokroviteljstvom Evropske komisije.

Događaj koji na centralnom nivou u Crnoj Gori otvara Evropsku nedjelju sporta, će se održati uz tehničku podršku Atletskog saveza Crne Gore, i to 29. septembra, pod nazivom “Fun Run”, odnosno trka zadovoljstva, na dužini od 3km. Početak trke je zakazan za 18ʰ sa startom na brdu Gorica, dok će cilj biti u blizini Gradskog stadiona, na Trgu “Argentina”.

Dan nakon navedenog događaja, očekuje nas Uni(versity)Sport Village 2021, inicijativa koju Uprava za sport i mlade organizuje uz podršku Studentskog sportskog saveza i to u periodu od 16 do 19 časova, na kampusu Univerziteta Crne Gore. Idejni cilj navedenog događaja je da se stvori sportsko selo u kojem će za djecu, studente i starije biti obezbijeđen zanimljiv sportski program.

Za sve ljubitelje košarke, biće organizovan događaj pod nazivom “Basketball under the open sky”, odnosno “Košarka pod otvorenim nebom”, koji će se odviti uz tehničku pomoć, KK “Boys”, 2. oktobra, u 10h, u Baru, na otvorenom košarkaškom terenu u Osnovnoj školi „Blažo J. Orlandić“. Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju izazvanu pandemijom COVID 19, učestvovaće do pet timova. Za organizaciju turnira biće obezbijeđene sve potrebne rekvizite i uslovi.

„Fast Run 5K“, ujedno i posljednja od četiri centralne manifestacije, odviće se uz podršku SRD Road Runners Montenegro, 9. oktobra, sa početkom u 10h, krećući ispred zidina Starog grada u Budvi.

Pozivamo sve građane da se pokrenu, budu aktivni i zajedno iskažu sportski duh Crne Gore. Čekamo Vas!

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?