Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

NAJAVA: Informativne sesije za Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku implementaciji Strategije pametne specijalizacije (S3) kroz projekte

Objavljeno: 09.01.2023. 09:33 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma u saradnji sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, objavilo je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru grant šeme “Podrška implementaciji Strategije pamentne specijalizacije (S3) kroz projekte”.

Grant šema ima za cilj da doprinese jačanju ekonomske konkurentnosti i inovacionih kapaciteta Crne Gore kroz jačanje veza između nauke i industrije.

Na poziv se mogu prijaviti mikro, mala ili srednja preduzeća u 100% privatnom vlasništvu, naučno-istraživačka ustanova registrovana kao pravno lice i licencirana od strane Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore, javni ili privatni univerzitet upisan u Registar licenciranih i akreditovanih visokoškolskih ustanova u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju Crne Gore, subjekti inovacione infrastrukture: naučno-tehnološki park, inovaciono-preduzetnički centar, poslovno-tehnološki inkubator, centar za transfer tehnologije, klasterske organizacije i drugi subjekti inovacione infrastrukture upisani u Registar inovacione delatnosti u skladu sa Zakonom o inovacionoj djelatnosti i Pravilnikom o registru inovacione djelatnosti. 

S tim u vezi, pozivamo svu zainteresovanu javnost da prisustvuje informativnim sesijama u cilju upoznavanja sa glavnim karakteristikama poziva i načinom apliciranja.

Aplikacioni paket koji sadrži Vodič za aplikante i aplikantkinje, detaljne informacije o ciljevima i prioritetima poziva, kriterijumima za učešće i prihvatljivim aktivnostima, možete pronaći na sljedećem linku:

Online Services - Online Services - Programmes de coopération extérieure - Commission européenne (europa.eu)

Podsjećamo da je rok za dostavljanje sažetka projekta (Concept Note) 30. januar 2023. godine.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?