Nastavak uspješne saradnje Uprave za sport i mlade i EYCA

Objavljeno: 06.05.2021. 10:21 Autor: Uprava za sport i mlade

Aktivni rad na unapređenju položaja mladih tema je današnjeg sastanka direktora Uprave za sport i mlade Vasilije Laloševića i direktora Asocijacije za Evropsku omladinsku karticu (EYCA - European Youth Card Association) Manelom Sančezom.

Omladinska kartica kao najprepoznatljiviji i društveno odgovorni servis za mlade u Crnoj Gori se primjenjuje od 2018. godine i potpuno je podržan od strane Uprave za sport i mlade i njenog partnera u ovom projektu NVO „Centra za omladinsku edukaciju“.

Direktor Uprave Vasilije Lalošević je iskazao zadovoljstvo zbog uspješne saradnje Vlade Crne Gore i Asocijacije Evropske omladinske kartice, koja će u budućnosti biti još plodotvornija.

„Trudimo se da poboljšamo položaj mladima u Crnoj Gori. Evropska omladinska kartica jedan je od najpopularnijih servisa kod nas. Ovaj instrument omladinske politike mladima nudi mogućnosti umrežavanja, neformalnog obrazovanja, veće mobilnosti i uvezivanja sa poslodavcima u Crnoj Gori i širom Evrope. Do sada distribuirano je više od dvanaest hiljada omladinskih kartica. U projekat se uključilo šest lokalnih samouprava i dvije stotine privrednih društava koji obezbjeđuju popuste mladima u različitim oblastima“, poručio je Lalošević.

Manel Sančez je istakao da je zadovoljan zbog činjenice da se omladinska kartica u prethodne tri godine kontunuirano razvijala. „Vjerujem da će u budućnosti ova kartica biti sredstvo uz pomoć kojeg će mladi lakše doći do zaposlenja, lakše se povezati sa kolegama iz Crne Gore i Evrope te da će biti prepoznata kao strateški instrument razvoja omladinske politike“, poručio je Sančez.

Projekat Evropske omladinske kartice je inicijalno pokrenut od strane Uprave za sport i mlade i NVO Centra za omladinsku edukaciju a u saradnji sa Asocijacijom Evropske omladinske kartice.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?