Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nova kampanja Ministarstva kapitalnih investicija – „Prijavite korupciju, ćutanje nije zlato”

Objavljeno: 19.11.2021. 15:45 Autor: Ministarstvo kapitalnih investicija

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) pokrenuće, početkom naredne sedmice, novu kampanju pod sloganom “Prijavite korupciju, ćutanje nije zlato”.

Ministarstvo će svim upravama i kompanijama nad kojima ima nadzor, uputiti zahtjev da na web site-ovima i oglasnim tablama istaknu poziv sa e-mail adresom: antikorupcija@mki.gov.me, na koji se mogu prijaviti korupcija, ali i sve ostale zloupotrebe u kompanijama, upravama i ustanova nad kojima ovaj vladin resor obavlja nadzor.

Podsjećamo, Odjeljenje za borbu protiv korupcije Ministarstva kapitalnih investicija  je u prvoj polovini ove godine pokrenulo akciju: „Prijavite korupciju, nepotizam i sve zloupotrebe u našem resoru“, koja je za posljedicu imala da ukupno 13 informacija o mogućem postojanju krivičnih djela bude upućeno crnogorskom tužilaštvu. Šest od 13 informacija dostavljene su i Skupštini Crne Gore, radi eventualnog organizovanja anketnih odbora odnosno pokretanja parlamentarnih istraga.

Odjeljenje za borbu protiv korupcije je dio Ministarstva kapitalnih investicija u kojem se obavljaju poslovi koji se odnose na: suzbijanje korupcije, integritet i lobiranje uz primjenu međunarodnih standarda. Ukoliko postoji minimum sumnje u koruptivne radnje, nepotizam ili druge zloupotrebe, u bilo kojem dijelu resora MKI odnosno državnim kompanijama nad kojima ovo ministarstvo obavlja nadzor, Odjeljenje je dužno da djeluje na suzbijanju tih pojava.

Ministarstvo kapitalnih investicija zato ohrabruje sve zaposlene u upravama i preduzećima, pod nadzorom ovog ministarstva, da prijave sve sumnje u potencijalne zloupotrebe, uz garantovanu anonimnost prijava. Podsjećamo, takođe, da je jedan od ključnih prioriteta prve demokratske Vlade u Crnoj Gori nulta tolerancija na korupciju, nepotizam i zloupotrebe bilo koje vrste.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?