Obilježavanje Međunarodnog dana javne uprave: ,,Javna uprava po tvojoj mjeri“

Objavljeno: 23.06.2022. 12:15 Autor: Ministarstvo javne uprave

Ministarstvo javne uprave obilježiće u četvrtak, 23. juna 2022. godine, Međunarodni dan javne uprave.

U uvodnom dijelu govoriće predsjednik Vlade Crne Gore, dr Dritan Abazović, ministar javne uprave, mr Marash Dukaj, stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori, Daniela Gašparikova i direktorica Uprave za kadrove, Jovana Nišavić.   

Događaj će se održati u dvorišnom prostoru Vile „Gorica“, sa početkom u 19:00 časova.

Na događaju će biti dodijeljene nagrade najboljim službenicima u ministarstvima i upravama.

Skupština Ujedinjenih nacija 2003. godine proglasila je 23. jun kao Međunarodni dan javne uprave. Obilježavanjem Dana javne uprave želi se ukazati na značaj i doprinos javne administracije u razvoju društva i zajednice, na lokalnom, nacionalnom i globalnom nivou. Cilj je da se promovišu principi i vrijednosti na kojima počiva rad javne uprave, afirmiše uloga i doprinos javnih službenika u stvaranju efikasne i odgovorne javne uprave, kao i da se ohrabre mladi za razvijanje karijere u javnom sektoru.

Novinari, foto-reporteri i video snimatelji ulaze u Vilu „Gorica“ korišćenjem godišnje akreditacione kartice Vlade Crne Gore za 2022. godinu koja važi uz lični identifikacioni dokument. Novinari i snimatelji koji nemaju godišnju akreditaciju treba da zatraže pravovremeno od Ministarstva javne uprave izdavanje dnevne akreditacije i to dopisom poslatim na adresu: emina.kalac@mju.gov.me.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?