Objavljen poziv za IPA grant šemu “Naučni potencijal u službi inovacija”

Objavljeno: 15.06.2021. 05:54

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta u saradnji sa Delegacijom EU u Crnoj Gori i Ministarstvom finansija i socijalnog staranja, objavilo je poziv za podnošenje prijedloga projekata u okviru Grant šeme “Naučni potencijal u službi inovacija”

Bespovratna podrška u iznosu od 1,176,470.60 EUR se realizuje u okviru IPA II akcijskog programa za 2020. godinu sa ciljem unapređenja saradnje akademskog i biznis sektora u skladu sa strateškim prioritetima Strategije pametne specijalizacije Crne Gore (2019-2024).

Prioriteti poziva odnose se na:

  • angažovanje mladih istraživača, naročito istraživačica, u akademskom i biznis sektoru;
  • pružanje mogućnosti mladim istraživačima da steknu iskustvo u istraživanju, razvoju i inovacijama, razmjeni znanja i povećanju primijenjenih istraživačkih kompetencija;
  • povećanje broja projekata koji će podići nivo istraživanja, razvoja i inovacionih aktivnosti u organizacijama/institucijama i omogućiti im da dostignu konkurentsku prednost u primijenjenom istraživanju i razvoju proizvoda, usluga i procesa.

Podsjećamo, projektni prijedlozi moraju biti usklađeni sa prioritetima definisanim Strategijom pametne specijalizacije Crne Gore (2019-2024): održiva poljoprivreda i lanac vrijednosti hrane, energija i održiva životna sredina, održivi i zdravstveni turizam i informaciono-komunikacione tehnologije.

Kompletan aplikacioni paket možete preuzeti ovdje 

Krajnji rok za podnošenje kratkih projektnih prijedloga (Concept Notes) je 20. avgust 2021. godine do 14:30 sati po lokalnom vremenu.

Povodom objave poziva, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta će zajedno sa Ministarstvom finansija i socijalnog staranja (Direktoratom za ugovaranje i finansiranje sredstava EU pomoći - CFCU) u narednom periodu organizovati promotivne događaje. Precizni termini biće naknadno objavljeni.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?