Odabrani najbolji radovi u okviru takmičenja za mlade kreatore kulturne baštine

Objavljeno: 01.02.2023. 11:34 Autor: Ministarstvo kulture i medija

Ministarstvo kulture i medija odabralo je najbolje radove u okviru takmičenja za mlade kreatore kulturne baštine, koje se pod pokroviteljstvom Savjeta Evrope i Evropske komisije, realizuje u okviru inicijative Dani evropske baštine.

Odabrani radovi ulaze u drugu fazu takmičenja, koja se realizuje na evropskom nivou, a najbolji će imati priliku da budu predstavljeni na izložbi u Savjetu Evrope u Strazburu.

U starosnoj grupi od šest do 11 godina odabran je rad Osnovne škole (OŠ) Branko Božović iz Podgorice (mentorka Željka Samac, učesnici: Anja Kojović, Ellena Faddy, Dejana Vešković, Mateja Petrić, Bogdan Darmanović, Aleksa Radović, Maša Kukuljac, Anita Jovetić, Anika Šoškić, Jana Kastratović, Nevena Radunović, Jovan Milić, Nađa Vuković, Miloš Eraković).

Link za video je dostupan ovdje.

U starosnoj grupi od 11 do 17 godina rad grupe srednjoškolaca iz Budve (mentorka Katarina Vukadinović, učesnici: Teodora Stevović, Nikolina Savčić, Mario Domđoni, Natalija Gluščević, Ivana Božović).

Link za video je dostupan ovdje.

Podsjećamo da je Ministarstvo kulture i medija u septembru prošle godine objavilo konkurs za mlade kreatore kulturne baštine, koji poziva djecu iz dvije starosne grupe ( 6-11 i 11-17 godina) da kroz vizuelni materijal (video, sliku, fotografiju, crtež sa tekstom ne dužim od 800 riječi) predstave dio kulturne baštine za koji smatraju da je od posebnog značaja.

Članovi žirija su bile Dobrila Vlahović, generalna direktorica Direktorata za kulturnu baštinu, Jelena Sekulović, Samostalna savjetnica I za međunarodnu saradnju, Tijana Vujović, Kancelarija za UNESCO MKM i Milica Martić, načelnica u Direktoratu za kulturnu baštinu.

Na objavljeni poziv prijavljena su tri rada u starosnoj grupi od šest do 11 godina, i 14 radova u starosnoj grupi od 11 do 17 godina.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?