Održan medni doručak: edukacija o značaju meda za najmlađe

Objavljeno: 19.11.2021. 13:00 Autor: Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede

U organizaciji ambasade Slovenije  i vrtića“ Dvor“ iz Podgorice, danas je održan tradicionalni medni doručak za djecu koja pohađaju taj vrtić. U Sloveniji se tradicionalno u novembru organizuje medni doručak za djecu predškolskog i školskog uzrasta sa ciljem edukacije djece o značaju pčela za prirodu i vaznosti upotrebe meda u ishrani.

Događaju su prisustvovali ambasador Slovenije u Crnoj Gori Gregor Presker sa saradnicom Petrom Gradišek, državni sekretar ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Nebojša Veličković sa saradnicom Draganom Šutović i Vladimirom Radulovićem, direktorom Kuće meda. U okviru mednog doručka sa djecom koja pohađaju vrtić i kolektiv vrtića Dvor razgovarano je o životu i značaju pčela, njihovom uticaju na biodiverzitet i ostalim pitanjima vezanim za pčelarstvo.

Obzirom na ulogu i značaj pčelarstva, Ministartvo podržava pčelarstvo kroz veliki set mjera, uz edukativne kampanje o važnosti i prednosti pčelarstva i konzumacije meda. Dobre navike uče se od malih nogu i iz tog razloga se edukacije sprovode i kod najmlađe populacije.

Održan medni doručak: edukacija o značaju meda za najmlađe

Upravo iz Slovenije potekla je inicijativa prema Ujedinjenim nacijama da se 20. maj proglasi Svjetskim danom pčela.

Crna Gora podržava ovu inicijativu, stoga je i ove godine u Kući meda 20. maja, takođe u saradnji sa ambasadom Slovenije obilježen Svjetski dan pčela i organizovan medni doručak za najmlađe.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?