Održana Skupština bjelopoljskih pčelara

Objavljeno: 25.12.2021. 15:00 Autor: Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede

U Bijelom Polju danas je održana redovna i izborna Skupština pčelara udruženja "Pčelar" na kojoj je izabrano novo rukovodstvo organizacije.

Članovima udruženja, pčelarima, predstavnicima drugih udruženja, obratio se državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Nebojša Veličković, koji je prezentovao mjere podrške koje su pčelari koristili tokom 2021. godine i istakao aktivnosti na još značajnijoj podršci koja će biti orpredijeljena kroz Agrobudžet u 2022. godini.

On je istakao da je u ovoj izazovnoj godini, posebno u smislu klimatskih uslova, resorno ministarstvo kroz agrobudžetske mjere i druge vidove podrške, pomagalo pčelare.

„Mi ćemo i u narednoj godini nastaviti sa pružanjem podrške, opredijelićemo veći iznos sredstva za sektor pčelarstva, a cilj nam je i da uključimo i mlade ljude koji će u ovom sektoru prepoznati svoju budućnost“, istakao je Veličković, dodajući da se nada da će podrške biti i sa drugih nivoa, kako lokalnih samouprava, tako i Saveza pčekarskih organizacija, ali i samih udruženja.

Predsjednik Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore, Radule Miljanić, istakao je bjelopoljsko Udruženje „Pčelar“ kao jedno od najorganizovanijih u Crnoj Gori. Miljanić je najavio da će I u narednom period Savez nastaviti da radi na poboljšanju i osavremenjavanju uslova za bavljenje pčelarstvom u Crnoj Gori.

Nakon izborne Skupštine uručene su zahvalnice pojedincima i organizacijama koje su dale doprinos za razvoj bjelopoljskog pčelarstva.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/2 Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
item.alt
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?