Otvoren trening o interkulturalnom dijalogu i profesionalnim standardima u izvještavanju

Objavljeno: 10.11.2023. 06:00 Autor: Ministarstvo sporta i mladih PR služba

Direktor Direktorata za mlade, u Ministarstvu sporta i mladih, Martin Lulqjuraj svečano je otvorio „Trening o interkulturalnom dijalogu i profesionalnim standardima u izvještavanju“, u organizaciji Regionalne kancelarije za mlade i kancelarije OEBS-a u Crnoj Gori.

"Svaka prilika za osnaživanje ovih mladih kadrova, poput ove, od izuzetne je važnosti, budući da oni kroz svoj posao oblikuju javno mnjenje i doprinose izgradnji međusobnog povjerenja i razumijevanja u društvu. Naša Vlada, Regionalna kancelarija za saradnju mladih i mediji dijele zajednički cilj – a to je promocija mira, razumijevanja i saradnje", kazao Lulgjuraj. On je naglasio ključnu ulogu Regionalne kancelarije za saradnju mladih kao mehanizma saradnje među mladima na Zapadnom Balkanu. Osnovana unutar okvira Berlinskog procesa 2016. godine, Regionalna kancelarija je postigla značajne rezultate u promociji mira, povjerenja i razumijevanja. 

Crna Gora,  od početka ovog procesa, pruža snažnu političku i operativnu podršku RYCO inicijativi. Tome u prilog govori i činjenica da je Zakon o potvrđivanju Sporazuma o osnivanju RYCO, koji je stupio na snagu u martu 2017. godine, a Crna Gora je već u julu iste godine otvorila lokalnu kancelariju u Podgorici.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?