Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Počinju projekti za podršku malim biznisima uz podršku Norveške od 193.000 eura

Objavljeno: 02.03.2022. 12:21 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Pet projekata usmjerenih na povećanje konkurentnosti malih biznisa u Crnoj Gori kroz njihovu transformaciju, koje Kraljevina Norveška finansira sa vrijednih 193.000 eura kroz projekt „Norveška za vas – Crna Gora“, otpočelo je danas potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava subjektima za podršku poslovanju.

Ove projekate sprovešće subjekati koji pružaju podršku razvoju malih biznisa u saradnji sa opštinama, čime će biti poboljšano poslovanje najmanje 70 malih preduzeća kroz unaprijeđenje marketinga i pregovaračkih veština, uvođenje inovativnih pristupa u tehnološki proces, usavršavanje poslovne komunikacije, upravljanja projektima, finansija i liderstva, uvođenje digitalizacije, kao i promociju najboljih praksi za kvalitet, sigurnost i povjerenje u proizvodnju malih biznisa kroz implementaciju relevantnih ISO standarda.

Načelnica Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća u Ministarstvu ekonomskog razvoja Ivana Zečević izrazila je zadovoljstvo početkom projekata koje finansira Kraljevina Norveška. Ona je napomenula da je Ministarstvo ekonomskog razvoja usvojilo program unapređenja konkurentnosti za 2022. godinu, za koji će uskoro biti objavljen javni poziv, u okviru kojeg će biti omogućena finansijska i nefinansijska podrška malim biznisima.

Menadžer projekta “Norveška za vas - Crna Gora” Armen Čekić podsetio je da su projekti odabrani u okviru Javnog poziva za podršku malim biznisima, koji je bio otvoren od 1. novembra do 12. decembra 2021, za prijedloge usmjerene na male biznise iz sektora održive poljoprivrede i lanca proizvodnje hrane, održivog i zdravstvenog turizma, informacionih tehnologija, proizvodnje i kreativnih industrija.

Lista svih projekata koji će biti finansirani kroz ovaj Javni poziv, dostupna je na linku.

Projekat “Norveška za vas – Crna Gora”, koji Kraljevina Norveška finansira sa ukupno 2,4 miliona eura, ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?