Podrška i zajednička saradnja

Objavljeno: 16.11.2023. 15:14 Autor: Ministarstvo javne uprave

sastanak MJU UPCG

Ministar javne uprave, Marash Dukaj, sa saradnicima, sastao se danas sa predstavnicima Unije poslodavaca kako bi razmotrili jačanje saradnje između Ministarstva i Unije poslodavaca, jer je zajednički cilj uspješan završetak procesa EU integracija Crne Gore.

Predsjednik UPCG, Slobodan Mikavica, čestitao je reizbor ministru javne uprave i izrazio očekivanje da, će Ministarstvo imati sluha za nove inicijative Unije poslodavaca.

Na sastanku su  konstatovali izazove,  koji pogađaju  građane i poslodavce, a sporost administracije su naglasili kao prepreku za dobro funkcionisanje javne uprave u skladu sa potrebama građana.

Predstavnici Unije poslodavaca pohvalili su napore koji su usmjereni na poboljšanje digitalizacije i e-uprave i predložili da se pronađe model koji će međusobno uvezati sve organe državne uprave, kao i državnu upravu i preduzeća. 

Ministar Dukaj se zahvalio što su prepoznati postignuti rezultati Ministarstva javne uprave  i upoznao predstavnike UPCG sa planiranim aktivnostima koje se odnose na digitalizaciju javne uprave.

„Ne smijemo ulaziti u proces digitalizacije javne uprave dok ne budemo sajber bezbjedni u svakom smislu“, kazao je ministar Dukaj.

Ministar Dukaj je istakao da će podržati članstvo UPCG u Nacionalno koordinaciono tijelo za praćenje procesa digitalne transformacije Crne Gore.

Sagovornici su se složili da postoji značajan prostor za jačanje saradnje koju bi, kako je predložio Dukaj, mogli ojačati, konkretizovati i formalizovati potpisivanjem Memoranduma o saradnji.

Iz Unije poslodavaca sastanku su prisustvovali  predsjednik Slobodan Mikavica , generalna sekretarka, Suzana Radulović, predsjednica Odbora za digitalnu transformaciju  UPCG, Aleksandra Bošković predsjednik Nadzornog odbora UPCG Ranko Stanišić i član Izvršnog odbora UPCG Danko Obradović

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?