Podrška Vlade nespornim potencijalima sjevera Crne Gore

Objavljeno: 05.07.2022. 07:28 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goran Đurović, sa saradnicima, posjetio je opštine Kolašin i Bijelo Polje i upoznao se sa izazovima i investicionim potencijalima na tom području. 

Na sastanku ministra Đurovića sa predsjednicom opštine Kolašin, Martom Šćepanović, analizirana je situacija u gradu, prioritetni projekti lokalne samouprave i identifikovani glavni izazovi za naredni period.

Goran Đurović - Marta Šćepanović, predsjednica Opštine Kolašin

Đurović je ocijenio da bi grad Kolašin mogao razvojno biti sličan mjestima koje postoje u Evropi i kao turistički potencijal bio dio mape evropskog i svjetskog turizma, ali da je neophodno riješiti brojne probleme i stvoriti preduslove za dalji razvoj ovog grada.

Goran Đurović - Marta Šćepanović, predsjednica Opštine Kolašin

On je naglasio da su prepoznati problemi u vodosnabdijevanju i komunalnoj infrastrukturi, ali i potreba daljih ulaganja u razvoj skijališta. Dogovorena je uska i intenzivna saradnja između države i lokalne samouprave.

Za realizaciju brojnih projekata, Opština Kolašin imaće punu podršku Vlade Crne Gore, da zajedno napravimo vidne pomake za ovaj grad i građane Kolašina i time pokažemo apsolutnu odlučnost ove Vlade da se brine o sjeveru Crne Gore. 

Predsjednica Šćepanović zahvalila se ministru na posjeti. Ona je predstavila sve izazove sa kojima se sočava opština Kolašin i pohvalila spremnost Vlade da se okrene sjeveru naše zemlje.

Tajming prije svega ne može biti bolji iz razloga što je naš grad u jednom investicionom bumu koji građani Kolašina zaista trebaju da iskoriste. Uz sve probleme koje imamo i koje smo otvorili danas na sastanku raduje me što nam je ministar iskazao svu podršku u realizaciji ovih kapitalnih i infrastrukturnih projekata, kazala je predsjednica Šćepanović.

Goran Đurović - Obilazak skijališta Kolašin 1600 i sastanak sa menadžmentom Skijališta Crne Gore AD

Ministar Đurović obišao je i skijalište Kolašin 1600 i sastao se sa menadžmentom Skijališta Crne Gore. Tema razgovora bila je izgradnja parkinga na skijalištu, sistema za vještačko osnježavanje, vodosnabdijevanje kao i razmatranje mogućnosti za povećanje broja skijaških staza. Ministar Đurović posjetio je i gradilište hotela sa 5 zvjedica Montis i razgovarao sa predstavnicima investitora.

Goran Đurović - Obilazak lokaliteta na kojem se gradi hotel Montis 5* i sastanak sa predstavnicima investitora

U nastavku posjete sjeveru Crne Gore, ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović posjetio je i Bijelo Polje gdje se sastao sa predsjednikom opštine Petrom Smolovićem

Na sastanku su razmatrani brojni razvojni potencijali opštine od kojih su, kao najvažniji za grad, izdvojeni projekti Đalovića pećine i izgradnje ski centra Cmiljača. Procijenjena ukupna vrijednost ova dva projekta je 45 miliona eura. 

Goran Đurović - Petar Smolović, predsjednik Opštine Bijelo Polje

Dogovoreno je da se oformi radni tim predstavnika vlade i drugih nadležnih institucija i opštine kako bi se direktno pratila realizacija pomenutih projekata. Ministar Đurović je posjetio lokalitet budućeg skijališta na kome je već postavljen dio infrastrukture, a očekuje se nastavak radova.

Želimo da nešto što je započeto i završimo. Zato sam danas tu, da sa problemima sa kojima se suočava Bijelo Polje upoznam i premijera i ministre i da pronađemo neki model, najbrži način da završimo kapitalne projekte da bi se opština dalje razvijala,  kazao je Đurović.

Predsjednik Opštine zahvalio se na posjeti ministru Đuroviću.

Iskoristili smo priliku da prezentiramo šta je to rađeno u Bijelom Polju proteklih 4 godine i šta su to razvojni potencijali Bijelog Polja, od biznis sertifikata koje smo dobili, međunarodnih standarda do razvoja biznis zona, mogućnosti razvoja turizma, proizvodnje zdrave hrane i svega onoga što Bijelo Polje u narednom periodu treba da učini centrom razvojnih kapaciteta sjevera prije svega u turističkom smislu. Mislim da smo naišli na razumijevanje i obećanje vlade da će učiniti sve da nam pomogne, kazao je Smolović.

Ovom prilikom ministar Đurović obišao je skijalište Cmiljača.

Goran Đurović - Obilazak lokaliteta Ski centra Cmiljača
Goran Đurović - radna posjeta opštinama Kolašin i Bijelo Polje (04.07.2022.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?