Potpisan memorandum o saradnji Ministarstva kapitalnih investicija i Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Objavljeno: 18.11.2021. 15:42 Autor: Ministarstvo kapitalnih investicija

Ministarstvo kapitalnih investicija Vlade Crne Gore i Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu potpisali su danas memorandum o saradnji kao osnov za zajednički rad na projektima iz oblasti saobraćaja, transporta i logistike. Memorandum su potpisali ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić i dekan Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Nebojša Bojović.

Saradnja će biti usmjerena na izradu planova razvoja infrastrukture i servisa iz oblasti saobraćaja, transporta i logistike, usklađivanje zakonskog okvira i harmonizacije standarda, preporuka i pravilnika u oblasti saobraćaja, transporta i logistike sa Evropskom unijom.

Takođe, ovim memorandumom je predviđen i rad na predlozima politike neophodnih mjera Vlade Crne Gore i strategije razvoja saobraćaja, transporta i logistike, ali i međusobnu razmjenu i zajedničko izdavanje naučnih i stručnih publikacija.

Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu vodeći je fakultet u Srbiji po učešću u velikim međunarodnim projektima poput onih koje finansira Evropska unija ali i bilateralnim projektima u regionu.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?