Potpisan Sporazum sa predstavnicima samostalnog Sindikata đačkih i studentskih domova

Objavljeno: 11.10.2021. 12:49 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta prof. dr Vesna Bratić i predsjednik Samostalnog sindikata učeničkih i studentskih domova Marko Kaluđerović, potpisali su danas Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u domovima učenika i  studenata u Crnoj Gori, na osnovu kojeg će se u 2021., 2022. i 2023. godini iz tekućeg Budžeta Ministarastva prosvjete, nauke, kulture i sporta izdvajati po 70.000,00 eura za stambene potrebe zaposlenih u studentskim i učeničkim domovima.Na sastanku koji je ovim važnim povodom održan danas u prostorijama Ministarstva, pored potpisnika Sporazuma, prisustvovali su direktorica Direktorata za tercijalno obrazovanje u MPNKS, Neda Ojdanić, kao i članovi Samostalnog sindikata, Olivera Šofranac, Novak Nikolić, Anica Milošević i predsjednica Nadzornog odbora Sindikata, Sonja Bošković. 

sporazum

Potpisinici  sporazuma su ocijenili da je današnje potpisivanje još jedan korak u nizu koje je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta preduzelo kako bi zaposlenima u prosvjeti obezbijedilo bolje uslove života, i  predstavlja  nastavak pozitivnog trenda unaprjeđenja politike rješavanja stambenih potreba. Sredstva koja su predmet Sporazuma biće namjenski opredijeljenja za ove svrhe i nadamo se da će pomoći u regulisanju standarda i potreba zaposlenih u domovima učenika i studenata.

sporazum

Na sastanku se takođe razgovaralo o tekućim problemima u funkcionisanju i organizaciji rada studenskih i učeničkih domova. Ministarka Bratić je tim povodom poručila da će prioritetne aktivosti  Ministarstva biti i dalje usmjerene na ulaganje u povećanje studenstskog standarda, kao i unaprjeđenje uslova rada zaposlenih u tim ustanovama.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?