Potpisan ugovor o izgradnji stanova za zdravstvene radnike u Podgorici

Objavljeno: 03.03.2023. 12:47 Autor: PR Služba Ministarstva zdravlja

Šćekić:
Stambena politika za zaposlene u zdravstvu jedan od prioriteta Vlade, ubrzo će se gradati i za medicinare u Pljevljima

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić i v.d.direktorice Stambene zadruge zdravstvenih radnika ''Zdravstvo'' Maja Radišević, potpisali su Ugovor o izgradnji zajedničkog stambenog objekta za zdravstvene radnike u Podgorici.

Objekat će se graditi u naselju Zagorič, a prema podacima stambene zadruge interesovanje za dobijenja stana po povoljnim uslovima  izrazilo je oko 300 zdravstvenih radnika, koji su članovi stambene zadruge ''Zdravstvo''.

Za novu stambenu jedinicu, do sada su interesovanje iskazali zaposleni u Kliničkom centru Crne Gore, domu zdravlja Glavnog grada, apotekama Crne Gore Montefarm, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Podgorici, Institutu za javno zdravlje, kao i Fondu za zdravstveno osiguranje.

''Jedan od prioriteta 43. Vlade Crne Gore je unapređenje stambene politike i rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u zdravstvu. U saradnji sa stambenom zadrugom ''Zdravstvo'' riješeni smo da pomognemo kako ovo ezistencijalno pitanje svake porodice za zdravstene radnike ne bude teret i briga.Oni koji brinu o zdravlju građana, moraju znati da je država na njihovoj strani " kazao je ministar Šćekić.

On je kazao da je trend demografskih kretanja iz sjeverne ka centralnoj regiji jako izražen i da se u narednom periodu mora voditi računa o decentralizaciji i zadržavanju mlađe i radno sposobne populacije u sjeverni region te da će resorno ministarstvo u tom pravcu politiku stambenog zbrinjavanja posebno imati u vidu u narednom periodu.

''Ubrzo ćemo sličan Ugovor potpisati i za gradnju stanova za zaposlene zdravstvene radnike u Pljevljima'' poručio je ministar.

Ukupan broj stambenih jedinica koje je do sada izgradila Stambena zadruga zdravstvenih radnika Crne Gore „Zdravstvo“ preko projekata, a kojima je riješeno stambeno pitanje članova zadruge je 322.

Potpisan ugovor o izgradnji stanova za zdravstvene radnike u Podgorici

Tagovi

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?