Potpisivanje ugovora o donaciji Ambasade Japana zdravstvenim i obrazovnim ustanovama

Objavljeno: 15.11.2023. 12:17 Autor: PR Služba Ministarstva zdravlja

Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, u saradnji sa Ambasadom Japana u Crnoj Goru, u četvrtak, 16.11.2023. godine, u Vili Gorica, u 10:30h, organizuju ceremnoniju potpisivanja donatorskog ugovora između Ambasade Japana i Opšte bolnice Bar i Predškolske ustanove "Jevrosima Jevra Rabrenović" u Mojkovcu.

Naime, kroz ovu donaciju, Vlada Japana obezbijedila je 62,500 eura Opštoj bolnici Bar za nabavku opreme za potrebe urologije, kao i 51,431 euro predškolskoj ustanovi u Mojkovcu za renoviranje krova objekta.

Ceremoniji potpisivanja prisustvuju minisar zdravlja dr Vojislav Šimun i ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđela Jakšić - Stojanović.

Nakon potpisivanja predviđena su obraćanja ministra Šimuna i ministarke Jakšić Stojanović, Ambasadora Japana u Crnoj Gor Akira Imamura, predsjednika Opštine Mojkovac Veska Delića, potpredsjednice opštine Bar Tanje Spičanović, kao i direktora OB Bar dr Igora Karišika i direktorice JPU "Jevrosima Jevra Rabrenović" Vukice Bulatović.

Donacije su relizovane u okviru Projekata za osnovne potrebe stanovništva (POPOS), koje Vlada Japana sprovodi u Crnoj Gori od 1998. godine.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?